16 Φεβρουαρίου, 2019

Αθ. Βίτσας: Οι φορείς να διαμορφώσουν τις εισηγήσεις τους εν όψει του δημοτικού συμβουλίου, θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή σύνθεση απόψεων, μη πρέπουσα η παρουσία μου στην αυριανή συνάντηση - Προσωπική άποψη

Όπως αναδημοσίευσα την περασμένη Τετάρτη 13/2 ο ΣΥΕΠΣΑ διοργανώνει κλειστή συνάντηση με την συμμετοχή του ΔΣ του συλλόγου, του κυρίου Μανούση, του δημάρχου Σαμοθράκης και των υποψηφίων δημάρχων. Η συνάντηση προγραμματίστηκε για αύριο Κυριακή 17/2. Μάλιστα ο κύριος Μανούσης έχει αποδεχτεί δημόσια την πρόσκληση.
Σήμερα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και ο δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Αθ. Βίτσας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως πιστεύει ότι τα συλλογικά όργανα όλων των φορέων θα πρέπει να διαμορφώσουν τις δικές τους προτάσεις ανεξάρτητα και πως για αυτό δεν θεωρεί πρέπουσα την παρουσία του σε αυτήν την συνάντηση. 

Τονίζει πως όλοι οι φορείς θα πρέπει στο δημοτικό συμβούλιο της 1ης Μαρτίου να καταθέσουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους συνοδευμένες ει δυνατόν με την φυσική εκπροσώπηση τους.
Η ανακοίνωση κλείνει με την φράση:
Από την πλευρά του Δήμου θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή σύνθεση όλων των απόψεων.


Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια κλειστή συνάντηση μεταξύ του δημάρχου, των υποψηφίων και του ΔΣ του ΣΥΕΠΣΑ, να συζητηθούν οι απόψεις - προτάσεις, γιατί η συγκοινωνία είναι ένα θέμα που αφορά όλο το νησί και όχι ξεχωριστά την Α, την Β, την Γ, την Δ ή την Ε παράταξη. Να βγει ένα ενωτικό ψήφισμα το οποίο να κατατεθεί σε επίσης κλειστή συνάντηση στον κύριο Μανούση, να συζητηθεί και τέλος. Πιστεύω ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι περιττό για ένα τέτοιο θέμα και ειδικά έτσι όπως όλοι μας γνωρίζουμε πως καταλήγουν τα δημοτικά συμβούλια για παρόμοια θέματα.