21 Μαρτίου, 2019

Νίκος Γαλατούμος - Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης: Βασικός στόχος μας η ενίσχυση της παραγωγής και η βελτίωση των συνθηκών στους τομείς της αλιείας και της γεωργίας

Image may contain: sky, ocean, outdoor and waterΧαιρετίζουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη δημιουργία και λειτουργία λιμνοδεξαμενής, την οποία και θεωρούμε ένα απαραίτητο έργο υποδομής. Ωστόσο, χρειάζεται να προχωρήσουμε ένα ακόμη βήμα παραπέρα, επεκτείνοντας το δίκτυο άρδευσης σε όλους του χώρους, στους οποίους μπορούν να βοηθηθούν οι αγρότες μας.
Από την άλλη πλευρά, η δημιουργία του Αλιευτικού Λακκώματος, ο καθαρισμός του λιμανιού των Θερμών και η δημιουργία υποδομών (παροχή ρεύματος και νερού), είναι ενέργειες οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα, που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους αλιείς μας, είτε είναι παράκτιοι είτε έχουν τράτες.
Μάλιστα θεωρούμε ότι έχει έρθει επιτέλους η ώρα να δημιουργηθεί ένας χώρος στο Δήμο, στον οποίο θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά οι αλιείς του νησιού.
Ένας ακόμη σημαντικός στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε από την ΟΛΑ Α.Ε. τη διοίκηση και λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Σαμοθράκης, στα πρότυπα που ισχύουν και σε άλλα νησιά της πατρίδας μας. Ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαμοθράκης θα προσφέρει στη δημοτική αρχή τα κατάλληλα έσοδα, με τα οποία - και με την παράλληλη συνδρομή της Πολιτείας - θα έχουμε μεγαλύτερη ευχέρεια στην παροχή βοήθειας προς τους αλιείς μας αλλά και την παροχή υψηλότερων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του νησιού μας.