22 Απριλίου, 2019

Πρόσκληση υποψήφιων δημάρχων Σαμοθράκης σε debate από τον κύριο Αθ. Βίτσα, απάντηση - αποδοχή Γ. Χανού

Έλαβα απο την δημοτική παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Σαμοθράκης κυρίου Γ. Χανού "ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ 2020" ένα email το οποίο φέρει ως θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ DEBATE ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ. Διαβάζοντας το περιεχόμενο κατάλαβα ότι χθες ο δήμαρχος Σαμοθράκης και εκ νέου υποψήφιος κύριος Αθ. Βίτσας απηύθυνε διαδικτυακά πρόσκληση για διεξαγωγή debate μεταξυ των υποψηφίων δημάρχων.
Ψάχνοντας στην σελίδα της παράταξης του κυρίου Βίτσα στο facebook όπου η πρόσβαση είναι ανοιχτή δεν βρήκα κάτι σχετικό (προφανώς αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό, όπου μη έχοντας εγώ λογαριασμό, δεν έχω πρόσβαση). Συνεχίζοντας την έρευνα στο διαδίκτυο, ανακάλυψα την εν λόγω πρόσκληση στο reportal.gr.

Ακολουθεί η πρόσκληση του Δημάρχου:
Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ο προεκλογικός πολιτικός διάλογος πρέπει να αναβαθμιστεί, να αποκολληθεί από ξεπερασμένες πρακτικές και να επικεντρωθεί στα ουσιαστικά ζητήματα της Σαμοθράκης.
Για τους λόγους αυτούς και για να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να αξιολογήσουν ιδέες, προτάσεις και για να δομήσουν αντικειμενικά κριτήρια επιλογής, απευθύνω πρόσκληση για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των τριών υποψηφίων Δημάρχων.
Εκπρόσωποι των παρατάξεων θα συνεργαστούν για την ατζέντα καθώς και για τις οργανωτικές λεπτομέρειες.
Εκπρόσωπος για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ (Δ.Ε.Σ.Σ) είναι ο κος Νίκος Λαζανδρέας.
Αθανάσιος Βίτσας


Και η απάντηση και αποδοχή της από τον κύριο Χανό:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ DEBATE ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ. η
Επειδή την πατρότητα τέτοιων πρωτοβουλιών δεν πρέπει να την διεκδικεί κανείς, για την παράταξη μας από καιρό είναι αυτονόητο αυτό.
Ο χρόνος περνάει γρήγορα και πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δυο τέτοιοι δημόσιοι διάλογοι, φυσικά στην Σαμοθράκη, προτείνουμε ο πρώτος να γίνει η δυνατόν μέσα στην περίοδο του Πάσχα και όσο πιο γρήγορα γίνεται .
Εκπρόσωπος για την παράταξη μας ορίζεται η Κα Δάφνη Χαλκιά

            Γιώργος . Μ.  Χανός
         Υποψήφιος Δήμαρχος Σαμοθράκης
        «Σαμοθράκη 2020»

Απομένει λοιπόν η απάντηση του τρίτου υποψηφίου δημάρχου κυρίου Ν. Γαλατούμου, η οποία ελπίζω να είναι επίσης θετική, έτσι ώστε να διεξαχθεί τουλάχιστον 1 debate.