26 Απριλίου, 2019

Νέος εκπρόσωπος της "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ" στην οργανωτική επιτροπή του debate - Απάντηση "Ενωτικού Κινήματος Σαμοθράκης"

Στις 25.04.2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών συνδυασμών για την οργάνωση του debate των υποψηφίων Δημάρχων.
Στη συνάντηση οι δύο εκπρόσωποι των άλλων συνδυασμών ζήτησαν εκβιαστικά την αντικατάσταση του εκπροσώπου μας Νίκου Λαζανδρέα επικαλούμενοι τη συνεργασία του με το Δήμο Σαμοθράκης.
1. Προκαλεί προβληματισμό γιατί αυτό δεν εκφράστηκε στις ανακοινώσεις αποδοχής της πρόσκλησης διαλόγου. Επισημαίνουμε ότι το όνομα του εκπροσώπου μας δηλώθηκε ταυτόχρονα με την πρόσκληση.
2. Προκαλεί προβληματισμό ο ισχυρισμός του δήθεν ασυμβίβαστου αφού οι συνεργαζόμενοι με τον Δήμο είναι εκατοντάδες και με ποιο λογικό επιχείρημα δεν τους αναγνωρίζεται η συμμετοχή σε μια οργανωτική επιτροπή.

Δε δεχόμαστε ούτε κατ’ ελάχιστο τους ισχυρισμούς τους και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν αποτελεί μεθόδευση ακύρωσης.
Επειδή για τη παράταξή μας η ενημέρωση των δημοτών και η έντιμη στάση απέναντί τους είναι σπουδαιότερη από σκοπιμότητες δεχόμαστε και αυτό τον όρο και ορίζουμε νέο εκπρόσωπο τον κο Θανάση Σκαρλατίδη για να προχωρήσει η διαδικασία.
Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης (facebook)

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ DEBATE

Κατά την πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των παρατάξεων υποβλήθηκε αίτημα αντικατάστασης του Κ. Νικολάου Λαζανδρέα, εκπροσώπου της Δ.Ε.Σ.Σ, από τις δύο άλλες παρατάξεις.
Θεωρούμε ότι το αίτημα υποβλήθηκε εκεί που έπρεπε και όταν έπρεπε , δηλαδή στην πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών παρατάξεων.
Ο κ. Ν. Λαζανδρέας σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισχυρίζεται ότι προσφέρει υπηρεσίες στον Δήμο Σαμοθράκης και εμφανίζεται σαν ευεργέτης του Δήμου. Είναι γνωστό σε πολλούς Σαμοθρακίτες ότι ο κ.Λαζανδρέας νόμιμα, αλλά με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ έχει πάρει κατ’ εξακολούθηση έργα που αφορούν τον Δήμο Σαμοθράκης (δεν χρειάζεται να αναφερθούμε με λεπτομέρειες σε αυτά) για τα οποία έχει αμειφθεί και εξακολουθεί να αμείβεται μιας και δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα.
Για το λόγο αυτό δεν είναι υποψήφιος με την παράταξη του κ. Βίτσα όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στην παραπάνω συνάντηση των εκπροσώπων.
Το πρόβλημα για εμάς είναι ηθικό και όχι νομικό . Νέα ήθη εισάγει ο κ. Νίκος Λαζανδρέας και η παράταξη του και όχι εμείς , λυπούμαστε αν δε το καταλαβαίνουν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Τα υπόλοιπα που αναφέρει είναι ανάξια σχολιασμού, τα αφήνουμε στην κρίση των πολιτών αναφέροντας μόνο ότι είναι ένα δείγμα της πόλωσης του προεκλογικού κλίματος που η σημερινή Δημοτική Αρχή επιδιώκει και η παράταξη μας θέλει να αποφύγει.
Το Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης προσδοκά στην ομαλή συνέχιση των συζητήσεων για την διεξαγωγή των debate.

Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης (facebook)