28 Μαΐου, 2019

Εντοπισμός και διάσωση 46 αλλοδαπών στη Σαμοθράκη - Σχόλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για επιχειρηση λιμενικουΣτον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα (χθες Δευτέρα 27/5), στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Ζουράφας ν. Σαμοθράκης, πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού - Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Μέχρι και αυτήν την στιγμή, Τρίτη 13:00 οι άνθρωποι (άλλο το πώς, γιατί και από ποιον πήραν την άδεια για να εισβάλουν) φυλάσσονται στο κατασκεύασμα... που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τελωνείο και αναρωτιέμαι πώς θα φύγουν; Αν με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ; Πληρεί το συγκεκριμένο πλοίο τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνταξιδέψουν με τους επιβάτες, μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν παιδιά και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες; Το ΣΑΟΣ ΙΙ έχει περισσότερους χώρους μπορούν να περιοριστούν. Γιατί δεν πήγε να τους περισυλλέξει σκάφος του Λ.Σ από την Αλεξανδρούπολη και να τους πάρει κατευθείαν; Ε-Λ-Ε-Ο-Σ ΠΙΑ με δαύτους, καιρός να τελειώνουμε με τους λαθροεισβολλείς, αφού οι ΕΤΑΊΡΟΙ ΜΑΣ στην Ε.Ε δεν τους θέλουν, εμείς γιατί τους δεχόμαστε, να τους κάνουμε τι; Γιατί δεν μιμούμαστε Σαλβίνι, Ορμπάν και άλλους πατριώτες ηγέτες; Όσο εμείς τους δεχόμαστε, τόσο αυτοί θα έρχονται.....

Και ναι, όντως τελικά τους φυγαδεύουν με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, μαζί με τον κόσμο... Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αυτοί οι άνθρωποι από εκεί που έρχονται και μέσα από την κακουχία δεν έχουν κάποια κολλητική μολυσματική νόσο την οποία πιθανώς μέσα στο καράβι να την κολλήσουν συνάνθρωποι μας και πόσο μάλλον παιδιά; ΚΑ-ΝΕΙΣ. Αυτό όμως δεν ενοχλεί κανέναν... Το νησί δεν διαθέτει τις κατάλληλες δομές υγείας για να τους υποβάλλει στις απαραίτητες εξετάσεις πριν τους στείλει απέναντι. Α ρε Σαλβίνι που μας χρειάζεται... Για αυτό καλπάζει στην Ιταλία...