07 Μαΐου, 2019

Αναμένεται περιηγητικό σκάφος για να κάνει τον γύρο του νησιού

Για πολλά χρόνια η Σαμοθράκη είχε ένα τουλάχιστον περιηγητικό σκάφος και για αρκετά από αυτά υπήρχε και δεύτερο. Τα οποία έκαναν τον γύρο του νησιού. Το ένα ήταν το "ΘΕΟΔΩΡΑ" του κυρίου Μόλαδου (αν δεν κάνω λάθος) και το άλλο το "ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ" του μακαρίτη του Παναγιώτη Τσίπου. Και τα δύο όμως είχαν σχεδόν την ίδια άσχημη κατάληξη, αφήνοντας την Σαμοθράκη χωρίς περιηγητικό. Το "ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ" βούλιαξε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, το δε "ΘΕΟΔΩΡΑ" κάηκε ολοσχερώς στην καρδιά του καλοκαιριού το 2017.
Από τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή του "ΘΕΟΔΩΡΑ" ο ιδιοκτήτης του διαβεβαίωνε ότι θα αντικαταστήσει το σκάφος.
Πέρσι προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κάνει τον γύρο της Σαμοθράκης το "ΖΕΦΥΡΟΣ" της SAOS FERRIES.
Σήμερα ανακάλυψα τυχαία ένα άρθρο στο samothrakitika.blogspot.com* το οποίο αναπαράγει είδηση από σελίδα της Αλεξανδρούπολης (από την οποία έχω σταματήσει προ πολλού να αναδημοσιεύω άρθρα), το οποίο αναφέρει ότι το προσεχές διάστημα και για να δραστηριοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να φτάσει στο νησί νέο περιηγητικό σκάφος για να αναπληρώσει το κενό. 
Προσωπικά πρόσφατα είχα ακούσει κάτι για τον ερχομό δύο τέτοιων σκαφών, μακάρι να είναι αλήθεια και να έρθουν 1,2,3 ή όσα μπορούν να επιβιώσουν...
*Δεν γνώριζα ότι ένα από τα πρώτα blog του νησιού επανέκαμψε προ ημερών, αυτό μόνο ευχάριστο μπορεί να είναι, εύχομαι να επέστρεψε για να μείνει, να μείνουμε παρέα, γιατί η πολυφωνία σε μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μόνο υγεία μπορεί να σημαίνει.