20 Μαΐου, 2019

"Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης": Τα ΚΔΑΠ στη Σαμοθράκη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι πολύ σημαντικές κοινωνικές δομές καθώς απευθύνονται σε παιδιά. 
Στη Σαμοθράκη λειτουργούν δύο (2) ΚΔΑΠ από το 2000 και 2004 αντιστοίχως. Μέχρι το 2015 η λειτουργία τους ήταν στην ευθύνη των Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΔΕΑΣ και από το 2010 στη διάδοχο ΚΔΕΣ και από 30.03.2015 απευθείας στο δήμο). Ωστόσο, παρά το ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο που ήταν πολύ υψηλό και συνεχίζει να είναι, οι δομές απειλήθηκαν, όταν η δημοτική επιχείρηση βρέθηκε υπό απειλή κατάρρευσης και πτώχευσης λόγω υπερβολικών βαρών. Οι εργαζόμενοι στις δομές μέχρι το 2015 δεν είχαν τακτικές μισθολογικές αποδοχές παρά κάποιες έναντι καταβολές ετησίως. 

Ως δημοτική αρχή από το 2014, δώσαμε προτεραιότητα και στον κοινωνικό τομέα, διασφαλίσαμε την ομαλή μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο δήμο χωρίς εργασιακές συνέπειες και από τον Απρίλιο του 2015 οι εργαζόμενοι λαμβάνουν κανονικά κάθε μήνα τις αποδοχές τους, ενώ παράλληλα τους καταβλήθηκαν όλες οι οφειλές παρελθόντων ετών.
Η λειτουργία των δομών σήμερα είναι εξασφαλισμένη και ουσιαστικά ομαλοποιήθηκε πλήρως μετά από αρκετά χρόνια έναρξης λειτουργίας με πλήρη συνέπεια στα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Υποστηρίζουμε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τις δομές και θα συνεχίσουμε επιδιώκοντας τη σταθερή χρηματοδοτική λειτουργία των δομών και την εργασιακή εξασφάλιση των εργαζομένων σ’ αυτά. 
Εγγύηση γι’ αυτό αποτελεί το ήδη πεπραγμένο έργο μας και τα αποτελέσματά του.