22 Μαΐου, 2019

Δώρο ένα drone για την προστασία της Σαμοθράκης μας! - Σχόλιο

Μία πολύ σημαντική προσφορά για την καλύτερη δυνατή προστασία της Σαμοθράκης έκανε ο Κυνηγετικός Σύλλογος του νησιού! Ο λόγος για την προσφορά ενός drone, το οποίο θα μπορεί να καταγράφει από ψηλά, ανά πάσα στιγμή, την κατάσταση στο νησί και να αποτελεί έτσι τα «μάτια» του πυροσβεστικού κλιμακίου.
Τη δωρεά έκανε αποδεκτή με σχετική απόφασή του ο Aρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για DRONE MAVIC PRO, το οποίο , όπως προαναφέρθηκε, προσφέρεται από τον «ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ», για την κάλυψη των αναγκών του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαμοθράκης. 

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με κάμερες και άλλον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και μπορούν να πετάξουν πάνω από οποιαδήποτε δυσπρόσιτη περιοχή, που στο νησί του Έβρου υπάρχουν πολλές τέτοιες.

Οι κάμερες έχουν την δυνατότητα να «κλειδώσουν» σε συγκεκριμένο σταθερό ή κινούμενο στόχο ή σε μια μεγάλη περιοχή και να μεταφέρουν εικόνα, ώστε να δίνονται οι κατάλληλες οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.
Alexpoli.gr

Αξίζουν συγχαρητήρια για την συνεισφορά του Κυνηγετικού Συλλόγου Σαμοθράκης στην κοινωνία του νησιού, μιας και δεν είναι η πρώτη δωρεά που κάνει ο εν λόγω Σύλλογος.
Το drone που δωρίστηκε είναι αυτό της φωτογραφίας:

Η αξία του, διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι, πόσο δε μάλλον όταν όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε πόσο αναπτυγμένη είναι η έννοια και το αίσθημα της συλλογικότητας των Σαμοθρακιτών.