27 Ιουνίου, 2019

Ενεργοποιούνται πάλι τα σχόλια στο blog μέσω της πλατφόρμας Disqus

Αποτέλεσμα εικόνας για disqusΌσοι παρακολουθείτε το blog θα γνωρίζετε ότι έχω ένα θέμα με τα σχόλια. Θέλω το blog να έχει σχόλια τα οποία να είναι όσο το δυνατόν επώνυμα και να έχουν έναν κόσμιο χαρακτήρα για να μην αναγκάζομαι να τα λογοκρίνω και να τα κόβω, αυτό δεν συμβαδίζει με τις βαθιά δημοκρατικές μου αρχές, εκτός αυτού, αυτό το blog φτιάχτηκε επειδή λογοκρίθηκε επώνυμο άρθρο μου.
Κάποια στιγμή το θέμα με τα ανώνυμα σχόλια άρχισε να ξεφεύγει, εν όψει των δημοτικών εκλογών αναγκάστηκα να τα βγάλω γιατί εκτός από το να σχολιάζουν όλοι (ακόμη και ανώνυμοι) η δεύτερη επιλογή που παρέχει η πλατφόρμα σχολίων του blogger είναι ο σχεδιασμός χρηστών λογαριασμών Google. Αυτό δεν μου άρεσε.

Μετά από μία έρευνα που έκανα βρήκα την πλατφόρμα Disqus η οποία είναι εγκατεστημένη σε πολλές σελίδες παγκοσμίως και στην Ελλάδα (όπου έχω σχολιάσει και εγώ σε αρκετές σελίδες). Ήταν ενδιαφέρουσα περίπτωση, διότι μπορούν να εγγραφούν για να σχολιάζουν χρήστες λογαριασμών

  • Google
  • Facebook
  • Twitter
  • Και άλλων λογαριασμών email
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού μέσω email ενός απλού επισκέπτη - αναγνώστη.
Τον περασμένο Μάρτιο όμως δημιουργήθηκε μία μικρής σημασίας παρεξήγηση που σχετίζονταν με τις τότε επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η οποία στάθηκε αφορμή να αφαιρέσω εντελώς τα σχόλια από το blog. Ομολογώ πως ήταν μία δύσκολη εποχή για εμένα να μην υπάρχουν σχόλια και να είστε υποχρεωμένοι να διαβάζεται τους δικούς μου «μονολόγους». Αφού λοιπόν παρακολουθώντας το κλίμα γενικά, αλλά και στο facebook κυρίως των δημοσίων ομάδων (τις οποίες ως μη χρήστης μπορώ να παρακολουθώ) και διαπιστώνω πως ευτυχώς και επιτέλους η δύσκολη - μαύρη περίοδο τελείωσε και οι τόνοι έπεσαν, αποφάσισα να εγκαταστήσω ξανά την πλατφόρμα σχολίων Disqus.
Δείτε πως μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο άρθρο που είχα δημοσιεύσει την πρώτη φορά που την είχα εγκαταστήσει: