03 Ιουνίου, 2019

Το επιβατηγό πλοίο "SAONISOS" άλλαξε πορεία για να συνδράμει στην διάσωση ανθρώπων (video) - Ανακοίνωση Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ - Σχολιασμός θέματος από Μαργαρίτη (Άκη) Κύρκο (video)

ΤΩΡΑ: Άλλαξε πορεία το ΣΑΟΝΗΣΟΣ για διάσωση και περισυλλογή ατόμων που κινδυνεύουν στο Θρακικό πέλαγος
Το επιβατηγό πλοίο "SAONISOS" το οποίο σήμερα το πρωί εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη μετά απο εντολή του θαλάμου επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικης Ναυτιλίας άλλαξε πορεία κατευθυνόμενο σε σκάφος προκειμένου να συνδράμει σε πιθανή διάσωση και περισυλλογή.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για παράτυπους μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν σε φουσκωτή βάρκα ανοιχτά της Μάκρης.

Ο κύριος Μανούσης με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ανέφερε τα  εξής: "Το SAONISOS αφού προσέγγισε μία πλαστική λέμβο γεμάτη απο επιβάτες ανοικτά της ΜΑΚΡΗΣ παρέμενε σε επιφυλακή μέχρι που ήρθε πριν λίγο το σκάφος του Λιμενικού το οποίο θα μετακινήσει την λέμβο. Έτσι μπορεί πλέον το SAONISOS να συνεχίσει το ταξίδι του. Τέλος καλο, όλα καλά."
Να σημειωθεί πως τα περιστατικά προσέγγισης του Έβρου μέσω θαλάσσης ολοένα και πληθαίνουν αφού τους τελευταίους μήνες είναι ένα φαινόμενο σχεδόν καθημερινό.

e-evros.gr

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε και από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής:


Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι επτά (27) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΑΚΡΗΣ” Αλεξανδρούπολης, κατόπιν ενημέρωσης από το Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489,  πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης το θέμα απασχόλησε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του
ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, το οποίο δεν έμεινε μόνο στην αναφορά αλλά ζήτησε τον
σχολιασμό του θέματος από το μέλος της "Ελληνικής Λύσης" κο Μαργαρίτη
(Άκη) Κύρκο: