18 Ιουλίου, 2019

Αθ. Βίτσας: Το ΚΤΕΛ Έβρου βελτίωσε την δημοτική συγκοινωνία στη Σαμοθράκη - Σχόλιο

Ως άριστη χαρακτηρίζει ο Δήμος Σαμοθράκης την συνεργασία του με το ΚΤΕΛ Έβρου. Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν από το 2017 την ανάθεση του έργου της δημοτικής συγκοινωνίας και σημειώνεται ότι η ποιότητα παροχής υπηρεσιών κατά γενική παραδοχή βελτιώθηκε κατακόρυφα.
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας, «από τον Σεπτέμβριο του 2002 ανέλαβε ο δήμος την εσωτερική συγκοινωνία, με τον χαρακτηρισμό της υπεραστικής. Ήταν μια πρωτοβουλία πολλά υποσχόμενη που ωστόσο σύντομα ανέδειξε προβλήματα νομιμότητας και βιωσιμότητας.

Έγιναν προσπάθειες η παροχή υπηρεσίας να κρατηθεί σε αξιοπρεπή επίπεδα αλλά με υψηλό κόστος και σημαντικούς κινδύνους. Μέχρι το 2015 η διαχείριση είχε ανατεθεί στη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση.
Ωστόσο η κακή διαχείριση, τα ισχνά έσοδα, η έλλειψη προσωπικού και η αναγκαιότητα βελτίωσης της εξυπηρέτησης μας οδήγησαν στην αναζήτηση συνεργασίας με τον πλέον αξιόπιστο κι ασφαλή συγκοινωνιακό φορέα της περιοχής μας, το ΚΤΕΛ Έβρου. Δύο χρόνια συζητήσεων κατέληξαν σε συμφωνία το 2017 ανάθεσης εξυπηρέτησης μέρους του συγκοινωνιακού έργου κι από τότε τα αποτελέσματα είναι θετικά σε όλα τα μεγέθη και για τις δύο πλευρές (ΚΤΕΛ και Δήμο), ενώ η ποιότητα παροχής υπηρεσιών κατά γενική παραδοχή βελτιώθηκε κατακόρυφα».

 irineossamothraki Blog
Όταν εκδιώχθηκε το ΚΤΕΛ από την Σαμοθράκη, ο πατέρας μου λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης του ως μέτοχος, οδηγός και μέλος του Δ.Σ στο ΚΤΕΛ Καβάλας, όπου ανήκει και το «ΚΤΕΛ Θάσου», είπε ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ο Δήμος Σαμοθράκης. Όταν η Θάσος ήταν ζημιογόνα για το ΚΤΕΛ Καβάλας που η Θάσος και περισσότερο κόσμο μάζευε και μαζεύει και μεγαλύτερη είναι, πόσο μάλλον η Σαμοθράκη για το ΚΤΕΛ Έβρου, αλλά το ΚΤΕΛ από μόνο του δεν θα έφευγε ποτέ...