30 Αυγούστου, 2019

Φωτιά σήμερα τα ξημερώματα πίσω από την ΔΕΗ, από κολόνα και ΠΑΛΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτια απο κολονα δεδδηεΝωρίτερα σήμερα στην σελίδα ΔΗΜΟΣ Σαμοθράκης (facebook) υπήρχε η παρακάτω ανάρτηση:
ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οφείλεται σε βλάβη στην κεντρική διανομή πίσω από τη ΔΕΗ στην Καμαριώτισσα.
Άμεσες θα είναι οι επιπτώσεις στα αντλιοστάσια με διακοπές νερού

Όπως καταλαβαίνεται ήταν μία πολύ πρόχειρα συνταγμένη ανάρτηση, χωρίς περισότερες λεπτομέρειες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ούτε στο σπίτι μου που βρίσκεται σχετικά κοντά στην περιοχή της ΔΕΗ, αλλά ούτε και στο μαγαζί υπήρχε διακοπή ρεύματος ή/και νερού, ομολογώ πως δεν έδωσα μεγάλη σημασία.
Αργότερα όμως με ενημέρωσε κάτοικος της περιοχής και αναγνώστης του blog (ο Κ.Κ) ότι πίσω από την ΔΕΗ εκδηλώθηκε τα ξημερώματα πυρκαγιά πάλι από κολόνα της ΔΕΗ* και μάλιστα δεν ήταν μία ασήμαντη πυρκαγιά που κατασβέστηκε σύντομα.
Το συμβάν έγινε νωρίς τα ξημερώματα, ευτυχώς όπως μου είπε ο Κ.Κ εκείνη την ώρα δεν φυσούσε δυνατά γιατί με την κατεύθυνση του ανέμου που έπνεε προς την Καμαριώτισσα, θα ήταν θέμα χρόνου η φωτιά να φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.
Όμως όπως μου ανέφερε για μία ακόμη φορά τα παιδιά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ως άγρυπνοι φρουροί συμπληρώνω εγώ επενέβησαν άμεσα και την έθεσαν υπό έλεγχο.

* Το θέμα με τις κολόνες και το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι πολύ σοβαρό και χρίζει μεγάλης συζήτησης (θα ασχοληθώ προσεχώς), μιας και το καλοκαίρι έχουμε συνέχεια μικρές ή μεγαλύτερες εστίες φωτιάς που προκαλούνται από σπινθήρες από κολόνες ή καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, μόνο το τελευταίο διάστημα γνωρίζω 3 τέτοιες περιπτώσεις (συμπεριλαμβανομένης της σημερινής).
Βέβαια τον χειμώνα παρατηρούνται άλλα φαινόμενα που οφείλονται επίσης στο «κακό» δίκτυο.