31 Οκτωβρίου, 2019

Τα αποτελέσματα του χθεσινού Σ.Α.Σ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης είναι θετικά, αλλά αφήνουν ερωτηματικά...

Δημοσιεύτηκε η Γνωμοδότηση Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) 04/2019 στην σελίδα του ΥΝΑΝΠ, που πραγματοποιήθηκε χθες.
Όσον αφορά την Σαμοθράκη για το άμεσο μέλλον δεν αναφέρεται κάτι. Το μόνο που είναι γνωστό από χθες είναι ότι η ZANTE FERRIES έβγαλε δρομολόγια μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
Από εκεί και πέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο συζητήθηκε ο καθορισμός δρομολογιακής/ών γραμμής/ών και χαρακτηριστικών αυτής/ών, δυνάμει των διατάξεων της παραγράφου 11 του άρθρου 8 του Ν.2932/2001, όπως ισχύει, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την ηπειρωτική Ελλάδα. Όπου το Σ.Α.Σ γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά τα παρακάτω για τις γραμμές Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνο: 

Τώρα θα παραθέσω κάποιες σκέψεις, παρατηρήσεις, σχόλια:
- Ίσως πρέπει να λήξει η σύμβαση του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔ. ΚΟΡΑΉΣ, η οποία λήγει σήμερα, ώστε από εκεί και πέρα να γίνει εκ νέου μία προκήρυξη για το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της βασικής σύμβασης.
- Έχω την πεποίθηση ότι μετά το φιάσκο του καλοκαιριού δεν θα μείνει το νησί χωρίς πλοίο. Πράγμα που το πίστευα έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν. Τώρα πολύ περισσότερο...
- Θετικό ότι ο ένας στόχος επιτεύχθηκε, η καθημερινή εξυπηρέτηση της γραμμής, δεν κατάλαβα όμως:
    α) αν όλα τα δρομολόγια θα είναι επιδοτούμενα.
    β) αν το πλην της θερινής περιόδου πάει στο ένα δρομολόγιο την ημέρα ή στο επιδοτούμενο.
    αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα ας απαντήσει.
- Δεν βλέπω πουθενά την Καβάλα και το Λαύριο.......... ;;;!!!??? Τουλάχιστον η Καβάλα θα έπρεπε να υπήρχε με 2 ή επίσης 3 δρομολόγια.