29 Δεκεμβρίου, 2019

Παραιτήθηκε του μισθού του ο πρόεδρος του Δ.Σ Σαμοθράκης Φ. Φωτεινός - Α Ξ Ι Ο Σ !!!

Την απόφασή του να παραιτηθεί του μισθού που λαμβάνει γνωστοποίησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Φώτης Φωτεινός.
Ο κ. Φωτεινός αποφάσισε να διαθέσει τον μισθό του σαν υποτροφία εις μνήμη του εκλιπόντος πρώην δημάρχου Χανου Γεωργίου προς παιδιά από το νησί που φοιτούν σε τριτοβάθμια ιδρύματα και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Την αξιέπαινη αυτή απόφαση σχολίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Γλήνιας γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

"Μόνο περηφάνεια μπορώ να νοιώθω που ανήκω σε αυτή την ανθρωποκεντρική παράταξη.
Είναι σημαντικό μερικές πρωτοβουλίες να αναφέρονται κ να δημοσιοποιούνται.. Σήμερα λοιπόν ανανοινωθηκε κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Φωτεινος παραιτείται από τον μισθό του σαν πρόεδρος κ τον διαθέτει σαν υποτροφία εις μνήμη του εκλιπόντος πρώην δημάρχου Χανου Γεωργίου προς παιδιά από το νησί που φοιτούν σε τριτοβάθμια ιδρύματα κ αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα... Συγχαρητήρια πρόεδρε μακάρι το παράδειγμα σου να ακολουθήσουν κ άλλοι από οποίο πόστο κ με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας".

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο η αντιμισθία ενός προέδρου δημοτικού συμβουλίου για Δήμους κάτω των 20 χιλιάδων κατοίκων είναι 540€. Σε 5 παιδιά να μοιραστούν είναι 108€ των μήνα. Από το πουθενά διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στις μέρες μας και για τα παιδιά και για τους γονείς που θα ελαφρυνθούν κάπως με αυτήν την αξιέπαινη πράξη του κυρίου Φωτεινού, αν είναι και άπορες οικογένειες, μάννα εξ ουρανού. 
Εγώ στέκομαι κυρίως στην κίνηση και όχι στον λόγο και την αιτία..... Μακάρι να βρει μιμητές...
Πρόεδρε, κύριε Φωτεινέ, φίλε Φώτη Α-Ξ-Ι-Ο-Σ, Α-Ξ-Ι-Ο-Σ, Α-Ξ-Ι-Ο-Σ !!!!!