18 Δεκεμβρίου, 2019

Μπροστά σε λάσπες δένει το «Αδαμάντιος Κοραής» στην Αλεξανδρούπολη - Σχόλιο / επιβεβαίωση - Άμεση ανταπόκριση

Μπροστά σε λάσπες και λακκούβες αναγκάζεται να δένει το πλοίο της Zante Ferries «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι επιβάτες και οχήματα χρειάζεται να διανύσουν μία απόσταση γεμάτη … φυσικά εμπόδια για να επιβιβαστούν ή να αποβιβαστούν.
Το θέμα έθιξε με ανάρτησή του στο fb ο τέως Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, ο οποίος απευθύνει έκκληση προς τους υπεύθυνους του λιμανιού, να δώσουν μία λύση, ώστε το πλοίο που εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες οχήματα και επιβάτες να δένει σε καταλληλότερο σημείο και όχι, μέσα σε λίμνες και λάσπες.


Να σημειωθεί πως ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής προβλήτας του λιμένα καταλαμβάνουν τα πλοία της SAOS Ferries, τα οποία ωστόσο είναι ανενεργά, εδώ και μήνες.


Αυτό που αναφέρει ο κύριος Βίτσας ισχύει,έτυχε και εγώ να ταξιδέψω και βγαίνοντας από το πλοίο να έχει λάσπες και να πρέπει να σηκώσω την βαλίτσα για να μην την λερώσω, να προσέχω που θα πατήσω για να μην λερωθώ εγώ και να έχω και τον νου μου να μην βγαίνει κάποιο αυτοκίνητο και με λερώσει.
Εκτός όμως αυτού του θέματος και οι λάσπες να μην υπήρχαν, το πλοίο έπρεπε να σταματάει εκεί που είναι ακινητοποιημένο από τον Ιούλιο το ΣΑΟΝΗΣΟΣ που είναι πρώτο στη σειρά προς την πόλη. 
Άλλωστε παλαιότερα ο κύριος Μανούσης είχε ζητήσει να αλλάξουν οι θέσεις που δένουν τα πλοία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, οπότε αν του ζητηθεί η μετακίνηση του πλοίου, πιστεύω να το κατανοήσει, βέβαια το θέμα θα είναι η μετακίνηση.......

Φαίνεται πως η ανταπόκριση τόσο του Ο.Λ.Α όσο και της SAOS FERRIES ήταν άμεση, βέβαια δεν ήταν η ιδανική (προφανώς λόγω αντικειμενικών δυσκολιών), αλλά τουλάχιστον απομακρύνθηκε από τις λάσπες.
Ευχαριστούμε για την κινητοποίηση.
Ευχαριστώ τον κύριο Βίτσα για την πληροφόρηση.