23 Δεκεμβρίου, 2019

Για ευχές και κάλαντα

Οι Άγιες ημέρες που φτάνουν φέρνουν στα χείλη όλων μας ευχές, πολλοί, οι περισσότεροι λέμε δύο μικρές λεξούλες καλές γιορτές πριν και Χρόνια Πολλά μετά. Είναι λάθος.
Καλά Χριστούγεννα, να ακούγεται η γέννηση του Χριστού μας και μετά Χριστός ετίχθει ή εγεννήθη και αν θέλουμε προσθέτουμε Χρόνια Πολλά με Υγεία και Καλή Πρωτοχρονιά ή Καλή Χρονιά. Όπως το Πάσχα το σωστό είναι Χριστός Ανέστη.
Το σκυλολόι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης βγάζουν σπυράκια σαν ανεμοβλογιά στο άκουσμα της Ιερής λέξης Χριστός. Οπότε εμείς πρέπει να την λέμε όσο πιο συχνά μπορούμε έστω και μεταξύ μας.

Δεν είμαι "τζιχαντιστής" της Ορθοδοξίας, ούτε τηρώ κατά γράμμα το Ευαγγέλιο, θέλω να πιστεύω όμως ότι είμαι εγώ ο ανάξιος ένας καλός και τυπικός Χριστιανός Ορθόδοξος, αλλά δεν δέχομαι να χαθεί η Πατρίδα και η Θρησκεία μας, δεν δέχομαι το bullying και τον ρατσισμό εναντίον τους και ιδιαίτερα όταν αυτά γίνονται εντός της Ελλάδας.
Κάλαντα
Αύριο είναι η πρώτη μέρα που θα πλημμυρίσουν σπίτια, μαγαζιά και δρόμοι από χαρούμενες παιδικές φωνές, τριγωνάκια και άλλα μουσικά όργανα. Αφήστε αλλά πάνω από όλα παροτρύνετε τα παιδιά σας να βγουν να ψάλλουν τα κάλαντα.
Ποια κάλαντα όμως; Τα ελληνικά τα παραδοσιακά:
Το χαρωπό τραγουδάκι "Τρίγωνα κάλαντα" είναι αμερικανικά και άντε για παιδάκια 4, 5, 6 χρονών. Σε καμία περίπτωση φυσικά δε συζητάμε για το "jingle bells".
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΛΟΙΠΌΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΆ