19 Φεβρουαρίου, 2020

Χρ. Αντωνάκη:Το χωροταξικό της Σαμοθράκης βάζει «ταφόπλακα» στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού - Είμαι αντιδήμαρχος, σέβομαι τον ρόλο μου και τους επικεφαλής μου...

Φρένο σε κάθε αναπτυξιακή τουριστική επένδυση στη Σαμοθράκη, βάζει το χωροταξικό σχέδιο της Περιφέρειας, που καταρτίστηκε το 2014. Η Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης Χρύσα Αντωνάκη εξήγησε σήμερα ότι με βάση το χωροταξικό, δεν επιτρέπεται να χτιστεί οποιαδήποτε τουριστική μονάδα αν δεν απέχει τουλάχιστον 500 μέτρα από χαρτογραφημένο ρέμα. Εκτάσεις τέτοιες δεν υπάρχουν διαθέσιμες στο νησί, ενώ ήδη απορρίφθηκαν δύο επενδυτικές προτάσεις που προσέκρουσαν σ’ αυτές ακριβώς τις προδιαγραφές του χωροταξικού. Ο Δήμος Σαμοθράκης έχει θέσει με επίταση το θέμα στην Περιφέρεια, αλλά κάθε τροποποίηση θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια, όπως εκτιμά η Αντιδήμαρχος.

STATUS 94,2

Επίσης η κυρία Αντωνάκη αναφέρθηκε και στην εκλογή του νέου επικεφαλής της παράταξης "Σαμοθράκη 2020" κύριο Γιάννη Γλήνια, και απάντησε σε ερώτηση του Σταύρου Αποστολίδη για το προσωπικό πολιτικό της μέλλον... Ξεκαθάρισε πως θεωρεί τα 3 χρόνια είναι πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και πως σέβεται τον ρόλο της αντιδημάρχου και τους επικεφαλής της.