22 Μαρτίου, 2020

Αθ. Βίτσας: Θερμή παράκληση προς τον Δ/ντη του Κ.Υ Σαμοθράκης για δημόσια ενημέρωση

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ:
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Υπό την σκιά ενός αόριστου φόβου, μιας απειλής η οποία πλανάται, ελπίδα αποτελεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία και οι τοπικές αρχές έχοντας υπόψη τις ιδιαίτερες κατά τόπους συνθήκες.
Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε μια ανησυχία που επικρατεί στην μικρή νησιωτική κοινωνία μας σε σχέση με την ετοιμότητα σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων.
Βασικά ερωτήματα τα οποία πρέπει δημόσια κι επίσημα ν' απαντηθούν είναι:
1. Εάν υπάρχει χώρος για μια αξιοπρεπή βραχεία νοσηλεία αν εμφανιστεί (που το απευχόμαστε) κρούσμα του κορονοϊού, τουλάχιστον έως τη διακομιδή του. Γνωρίζουμε καλά ότι οι καιρικές συνθήκες πιθανόν να είναι τέτοιες που αυτό θα χρειαστεί ίσως και 1- 2 μέρες. 'Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η λύση της σκηνής που ακούγεται τις τελευταίες ώρες δεν προσφέρεται για νοσηλεία παρά μόνο ίσως για άλλες βοηθητικές εργασίες.

2. Εάν έχει βρεθεί ο τρόπος διακομιδής για τέτοιου είδους περιστατικό που θα λειτουργήσει κατά το δυνατό αμεσότερα.
3. Εάν ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας σε υλικά νοσηλείας και μέσα προστασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, των ασθενών κτλ είναι επαρκής ώστε να μην αναζητούνται όταν προκύψει ανάγκη την τελευταία στιγμή.
4. Ποιες είναι οι ενέργειες που θα πρέπει να κάνει και που πρέπει ν' απευθυνθεί κάποιος κάτοικος του νησιού αν διαπιστώσει ότι έχει τα συμπτώματα, και ποια είναι η πρόβλεψή σας σ' αυτή την περίπτωση
(πχ θα έρθει μόνος του; θα μεταφερθεί; κτλ)
Αθανάσιος Βίτσας

 irineossamothraki Blog
Με την ευκαιρία της δημόσιας παράκλησης του κυρίου Βίτσα προς τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κύριο Γεννάδιο Διαμαντόπουλο για να προβεί σε ενημέρωση των πολιτών για το πως θα αντιμετωπιστεί τυχόν κρούσμα ή ύποπτο κρούσμα, απέστειλα κι εγώ συμπληρωματικό email προς τον κύριο Διαμαντόπουλο, συμπληρωματικά να ενημερώσει για την λοιπή εξυπηρέτηση του κοινού.