20 Μαρτίου, 2020

Αθ. Βίτσας: Προτάσεις για προσωπικό, σφαγείο, ξενοδοχεία και χώρους...

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ:
Υποστηρίζουμε τα μέτρα που λάβατε 
Θεωρούμε επίσης απολύτως αναγκαία και προτείνουμε τα παρακάτω για προσωπικό, Σφαγείο, Ξενοδοχεία και χώρους...

Σε συνέχεια των από 13.03.20 προτάσεών μας για λήψη μέτρων από τον Δήμο Σαμοθράκης προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και ανάγκες, θέλοντας να συμβάλλουμε εποικοδομητικά σε κλίμα συναίνεσης για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε και επειδή η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι καθοριστική για το εισόδημα των κτηνοτρόφων μας, πρέπει να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Δημοτικού σφαγείου με λήψη όλων των μέτρων προφύλαξης όπως φόρμες εργασίας, μάσκες με μόνιμη καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας παρουσία συνεργείου απολύμανσης.
Επίσης πρέπει να γίνει προσπάθεια να μείνει σε λειτουργία το μοναδικό ξενοδοχείο που είναι αυτή την εποχή σε λειτουργία (Samothraki Village) με την απαραίτητη επιδίωξη να υποστηριχτεί οικονομικά από το κράτος. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαμονής οποιουδήποτε, ακόμα και μελών συνεργείων κρατικής υποστήριξης αν προκύψει ανάγκη
Επίσης, επανερχόμαστε στην Απολύμανση δημόσιων κτιρίων και δημόσιων χώρων,στα μέτρα προστασίας του προσωπικού, με κατάρτιση ειδικού προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας και περιορισμού υποχρεώσεων στις απολύτως αναγκαίες.
Επίσης στην εξασφάλιση χώρου φροντίδας πιθανών περιστατικών νοσούντων, έως τη διακομιδή τους.

(Η εγκύκλιος Αρ. Πρωτ. 18779/17-3-2020  του Υπ. Εσωτ. διευκολύνει τις απαραίτητες προμήθειες και αναθέσεις με την εφαρμογή του Αρθ. 32 του Ν. 4412)
Θα υποστηρίξουμε στην Οικονομική Επιτροπή τις σχετικές αποφάσεις για όλα τα παραπάνω.
Αθανάσιος Βίτσας