28 Ιουλίου, 2020

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης στην ALFA ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ για την συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΑΜΘ στο νησί - Τι λένε δήμαρχοι που συμμετείχαν και ο πρόεδρος Β. Μαυρίδης

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ALFA ΤΗΛΕΌΡΑΣΗΣ Αλεξανδρούπολης και την Κυριακή Μπασκάκη ήταν καλεσμένος τηλεφωνικά ο Δήμαρχσυνος Σαμοθράκης κύριος Νίκος Γαλατούμος, όπου ανέφερε όσα συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΑΜΘ στο νησί για το νησί το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Με την συνεδρίαση της ΠΕΔ που έλαβε χώρα στη Σαμοθράκη ασχολήθηκε και το ENA CHANNEL Καβάλας, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί μιλούν για όσα συζητήθηκαν αλλά και για τις εντυπώσεις τους δήμαρχοι από την ΑΜΘ.


Β. Μαυρίδης: «Και με τη συμμετοχή δημοτ. συμβούλων και τοπικών φορέων οι συνεδριάσεις της ΠΕΔ…»

Με πρώτο προορισμό την Σαμοθράκη (όπου συζητήθηκαν το περασμένο Σάββατο προβλήματα και αναπτυξιακά ζητήματα των Δήμων της ΑΜΘ και προτάσεις για την ανάπτυξη του νησιού, ξεκίνησε να υλοποιείται η πρωτοβουλία της ΠΕΔ ΑΜΘ για… «εκτός έδρας» συνεδριάσεις, προκειμένου να ακούγονται οι απόψεις της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας, όπως εξηγεί στην «Θ» ο ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι ο επόμενος «προορισμός» για την συνεδρίαση του Αυγούστου θα είναι η Θάσος, ενώ αναφέρεται και στις συνεδριάσεις με διευρυμένη σύνθεση (με δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων), σε κάθε πόλη ή δήμο της ΑΜ-Θ.
Ειδικότερα ο ίδιος εξηγεί στην «Θ» ότι «απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας, είναι να κάνουμε πλέον αρκετές από τις συνεδριάσεις μας εκτός Κομοτηνής, για να είμαστε κοντά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του καθενός από τα μέλη μας. Ξεκινήσαμε από την Σαμοθράκη και επειδή έχει περάσει τόσα τον τελευταίο καιρό αλλά και προκειμένου να δώσουμε ένα «στίγμα» ότι είναι ασφαλής προορισμός και μπορεί να την επισκεφθεί ο οποιοσδήποτε. Θα συνεχίσουμε με επόμενο προορισμό την Θάσο, τον Αύγουστο.
Αναφορικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, ο ίδιος τονίζει ότι «βάλαμε στο τραπέζι τι έχει γίνει μέχρι τώρα αναφορικά με την βοήθεια που δίνει η ΠΕΔ ΑΜΘ για να προωθήσει τα διάφορα θέματα, καταθέσαμε ένα σχέδιο – σεβόμενοι βέβαια αποκλειστικά και μόνο την τοπική κοινωνία, τις προθέσεις της και τις επιδιώξεις της – και δηλώσαμε ότι θα συμπαρασταθούμε και θα πιέσουμε με τις δυνάμεις που έχουμε για την προώθηση όλων των θεμάτων της Σαμοθράκης. Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε σύσκεψη της ΠΕΔ και με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Σαμοθράκης και τον πρώην δήμαρχο κ. Βίτσα, που είναι πλέον επικεφαλής αντιπολίτευσης και παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Τσώνη και εκπροσώπων φορέων του νησιού (εμπορικό σύλλογο, ξενοδόχους κ.ο.κ.) Συζητήσαμε όλα αυτά τα προβλήματα».
Κλείνοντας ο κ. Μαυρίδης σημείωσε ότι «κάθε συνεδρίαση εκτός της έδρας μας, που είναι η Κομοτηνή, θα γίνεται με διευρυμένη σύνθεση γιατί θέλουμε να ακούμε τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας. Θα καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του μέρους που επισκεπτόμαστε αλλά και τους φορείς της περιοχής. Η συνεδρίαση στην Σαμοθράκη ήταν ουσιαστική. Διήρκησε περισσότερο από 3.5 ώρες. Η συζήτηση ήταν διεξοδική και καταλήξαμε σε αρκετά συμπεράσματα τα οποία θα ανακοινώσουμε με δελτίο τύπου».