27 Ιουλίου, 2020

Έρχεται μάσκα υποχρεωτικά σε νέους κλειστούς χώρους, εκτός από τα σούπερ μάρκετ που πήρε παράταση - Σχόλιο

Την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και σε νέους κλειστούς χώρους μέσα στις επόμενες μέρες ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, αν το ζητήσουν οι επιστήμονες, όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Πέτσας.
Μάσκα υποχρεωτικά και σε άλλους κλειστούς χώρους, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, αν το ζητοήσουν οι επιστήμονες, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Συγκεκριμάν, αφού ανέφερε ότι ο κίνδυνος για τον κορονοϊό βρίσκεται στο εσωτερικό, ο κ. Πέτσας είπε: «Τις επόμενες μέρες αν χρειαστεί ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών η χρήση μάσκας αν χρειαστεί θα γίνει υποχρεωτική και σε άλλους κλειστούς χώρους».
Σημειώνεται ότι παράταση πήρε η μάσκα στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας τόσο για εργαζόμενους, όσο και για πελάτες. Το μέτρο της παράτασης υπάρχει σε σχετική απόφαση που πήρε ΦΕΚ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που πήρε ΦΕΚ το μέτρο παίρνει παράταση έως 4 Αυγούστου και οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκα και να τη φορούν στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας, καθώς κινδυνεύουν με πρόστιμο 150 ευρώ.
Ανησυχία για το φαινόμενο υπερμετάδοσης σε εκδηλώσεις όπου συνωστίζονται πολλά άτομα, εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών με μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό, Νικόλαος Σύψας.
Μιλώντας στο MEGA, o κ. Σύψας είπε ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι σταθερή, καθώς μπορέσαμε σαν χώρα να ρυθμίσουμε τον τουρισμό και τα εισαγόμενα κρούσματα είναι υπό έλεγχο. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η διασπορά του ιού στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στην ίδια κατεύθυνση, η κ. Λινού εκτίμησε ότι τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει ως συστάσεις ή υποχρεωτικά η κυβέρνηση «ίσως είναι λιγότερα από αυτά που χρειαζόταν» και πρόσθεσε πως «εγώ θα ήθελα να δω σχεδόν υποχρεωτική τη μάσκα σχεδόν σε όλους τους δημόσιους χώρους».
«Είναι δυστυχώς κρίμα, γιατί έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας που είναι πάρα πολύ φθηνό και το αγνοούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ για τη χρήση μάσκας.
ieidiseis.gr


Το φάσκιωμα και η παγκοσμιοποίηση της μουσουλμανικής μπούργκας φαίνεται ότι θα πάνε σύννεφο... Αφού ειπώθηκε, το σχεδιάζουν, άρα θα μας το επιβάλουν... Αλίμονο μας, τι έρχεται, εξαιτίας του τεχνητού ιού - κορωνοϊού..........