30 Ιουλίου, 2020

Σε αντίθεση με την Σαμοθράκη, ικανοποιημένη η Λήμνος με την κίνηση της νέας γραμμής....

Σε αντίθεση με την Σαμοθράκη, η Λήμνος φαίνεται να είναι ικανοποιημένη από την κίνηση της νέας γραμμής Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνος.
Δείτε τι αναφέρει δημοσίευμα της τοπικής σελίδας της Λήμνου limnosnea.gr μετά την άφιξη του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΆΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΉΣ την Τρίτη 28/7 στο νησί του Ηφαίστου:

ΚΟΡΑΗΣ – Από Σαμοθράκη , Αλεξανδρούπολη : Κάτι Γίνεται

Ήρθε πριν λίγο (Τρίτη 28/7/20, 1530) το  ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη. Εβγαλε γύρω  στα 40 άτομα, πήρε κάπου 30 και  φορτοεκφόρτωνε  2 – 3 νταλίκες και καμιά  15ρια ΙΧ.
Ειχε και χθες δρομολόγιο και γενικά καθώς είναι η πρώτη χρόνια  της Γραμμής αυτής,   τη σημερινή  μεταφορική  συνεισφορά του πλοίου  από τη συγκεκριμένη γραμμή δεν τη λες και λίγη. Εχει και περιθώρια ανάπτυξης …

Ενώ η τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης από την αρχή δεν ανέμενε πολλά από αυτήν την γραμμή, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε, αλλά φαίνεται να υπάρχει και ζημιά.
  • Δεν φαίνεται να έπιασε τα αναμενόμενα η ανταπόκριση από το Λαύριο που υπάρχει στο δρομολόγιο της Τετάρτης.
  • Οι Αλεξανδρουπολίτες και Εβρίτες προτιμούν για τις φετινές διακοπές τους την Λήμνο, αντί της Σαμοθράκης.
  • Η οικονομία της Σαμοθράκης πλήττεται βαρύτατα από τους πολλούς πλανόδιους πωλητές που έρχονται από την Λήμνο.
  • Το δρομολόγιο Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη τις Κυριακές που φεύγει στις 15:30 μόνο δικαιολογημένη γκρίνια έχει φέρει στους επαγγελματίες της εστίασης. Λόγω του ότι το πλοίο μετά πρέπει να φύγει για Λήμνο φεύγει σχετικά νωρίς, ενώ σε διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να φύγει τουλάχιστον στις 17:00.

Εάν η κίνηση από την Λήμνο ήταν καλή όλα αυτά θα καλύπτονταν...