17 Σεπτεμβρίου, 2020

ΔΙ.Δ.Ε Έβρου: Ελάχιστα κενά στο Γυμνάσιο - Λύκειο Σαμοθράκης - Θα καλυφθούν μέσα στον Οκτώβριο

Την Τρίτη, δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, έστειλα email στις διευθύντριες Πρωτοβάθμιας (ΔΙ.Π.Ε) και Δευτεροβάθμιας (ΔΙ.Δ.Ε) Έβρου για να ρωτήσω αν υπάρχουν κενά στα σχολεία της Σαμοθράκης, πόσα και πότε προβλέπεται να καλυφθούν.

Χθες επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου η γραμματέας της διευθύντριας της ΔΙ.Δ.Ε κυρίας Ελένης Πλακωτή και με ενημέρωσε πως στο Γυμνάσιο - Λύκειο Σαμοθράκης υπάρχουν ελάχιστες έλλειψης και πως θα καλυφθούν καλώς εχόντων των πραγμάτων με το δεύτερο κύμα αναπληρωτών, μέσα στον Οκτώβριο. Επίσης με διαβεβαίωσε πως η διευθύντρια έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για την Σαμοθράκη και θα φροντίζει για την άμεση επίλυση του θεμάτων.

Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει έτσι και δεν θα έχουν ειδικά οι μαθητές της Γ' Λυκείου τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι περσονοί που σχεδόν μέχρι τα Χριστούγεννα είχαν ελλείψεις. Αλλά παρόλα αυτά, παρά το κλείσιμο λόγω του κορωνοϊού είχε 11 στους 13 επιτυχόντες σε σχολές και μάλιστα οι περισσότεροι σε αξιόλογες σχολές.

Ευχαριστώ την κυρία Πλακωτή για την ενημέρωση και την συνεργασία. Και πάλι καλό διδακτικό έτος σε μαθητές, γονείς εκπαιδευτικούς και όλους τους εμπλεκόμενους.