21 Οκτωβρίου, 2020

Άρχισε η πίστωση της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης 2020

Λίγο μετά τις 15:50 το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου ξεκίνησαν να φαίνονται τα χρήματα της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης του 2020 στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου.

Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2020, μετά και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τον εποπτευόμενο Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γίνεται σταδιακά και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα τις επόμενες ώρες.

Πρώτα, όπως γράψαμε από την Τρίτη, διαθέσιμα θα είναι τα ποσά των επιδοτήσεων στα ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς, ενώ από την Πέμπτη και στις υπόλοιπες τράπεζες.

Το ποσό που διατίθεται ως προκαταβολή στους δικαιούχους ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ, αφορά 539.609 αγρότες και συνιστά το 70% της βασικής ενίσχυσης του έτους 2020.

Η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης του πρασινίσματος και του young farmers αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.