30 Οκτωβρίου, 2020

Απάντηση Δήμου Σαμοθράκης για την αποσύνδεση του νησιού από την Π.Ε Έβρου στον υγειονομικό χάρτη - Παρά τις ενστάσεις, βάζω τελεία και ελπίζω στα καλύτερα

Από τις 10 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η εφαρμογή των 4 επιπέδων επικινδυνότητας και παρατήρησα ότι η Σαμοθράκη σε αντίθεση με άλλα πολλά νησιά εντάσσεται στο ίδιο επίπεδο με την Π. Ε. Έβρου, ξεκίνησα έναν επικοινωνιακό αγώνα δημοσιεύοντας άρθρα, σχόλια και στέλνοντας email στους αρμόδιους φορείς, μήπως υπάρξει κινητικότητα ώστε αυτό να αλλάξει, την συγκεκριμένη αδικία εις βάρος της Σαμοθράκης.

Σήμερα μετά από μία ενημερωτική συζήτηση διά τηλεφώνου που είχα με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κύριο Νίκο Γαλατούμο, τον οποίο ευχαριστώ και δημόσια, έλαβα το παρακάτω έγγραφο, το οποίο κατόπιν έγκρισης από τον Δήμο, δημοσιεύω και προς ενημέρωση των αναγνωστών, μιας και τα άρθρα με το θέμα είχαν μεγάλη αναγνωσιμότητα:


Όπως καταλαβαίνετε ο Δήμος έχει τις εξηγήσεις του και είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση.
Προσωπικά θεωρώ ότι ο Δήμος Σαμοθράκης, η Επιτροπή Υγείας και η ΚοΜΥ επιτελούν σωστά το έργο τους στο ζήτημα του κορωνοϊού, εννοείται και το Κέντρο Υγείας με όσες δυνάμεις έχει αλλά διατηρώ τις ενστάσεις μου για το εσωτερικό της Σαμοθράκης και το επίπεδο που εντάσσεται, στο συγκεκριμένο θέμα βάζω τελεία εδώ και ελπίζω στα καλύτερα...
Αλλά για να έρθουν τα καλύτερα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, φοράμε όλοι μάσκες, κρατάμε αποστάσεις, τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και ελπίζουμε τα επίπεδα να ανήκουν το συντομότερο δυνατόν στο παρελθόν.