26 Νοεμβρίου, 2020

Από το γκολ που έβαλε το "χέρι του Θεού" μέχρι που το χέρι του Θεού πήρε τον Μαραντόνα κοντά του

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ή απλά Μαραντόνα όπως τον ξέρει όλος ο κόσμος από χθες δεν είναι άλλο στην γη. Πέθανε σε ηλικία 60 ετών μετά από μία μεγάλη καριέρα η οποία θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη, αν δεν είχε μπλέξει με ναρκωτικά.

Ήταν ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών παγκοσμίως, οι παλαιότεροι κυρίως που πρόλαβαν τον Βραζιλιάνο Πελέ υποστηρίζουν πως εκείνος είναι ο κορυφαίος, ενώ αντίθετα οι νεότεροι που προλάβαμε τον Μαραντόνα πιστεύουμε πως αυτός είναι στην κορυφή.

O Πελέ για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα: "Είναι λυπηρό να χάνεις φίλους με τέτοιο τρόπο. Σίγουρα μία μέρα θα κλωτσήσουμε μαζί μία μπάλα στον ουρανό".
(news247.gr)

Προσωπικά μου αρέσει γενικά το αργεντίνικο ποδόσφαιρο σε αντίθεση με το φιγουρατζίδικο της Βραζιλίας, ίσως και λόγω Μαραντόνα.

Μετά το πρόωρο και άδοξο τέλος της καριέρας του ο Ντιεγκίτο είχε πολλές περιπέτειες, με ουσίες, ασθένειες και πολλά άλλα...

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του ήταν το γκολ που μπήκε από το "χέρι του Θεού" όπως ο ίδιος υποστήριξε μετά τον αγώνα Αργεντινή - Αγγλία στα Προημητελικά του Μουντιάλ του ΄86 στο Μεξικό.


Για την ιστορία εκείνο το γκολ έγραψε το 1-0, αργότερα ο ίδιος με επίσης φανταστικό τρόπο και πολλές ντρίμπλες έκανε το 2-0 και ο αγώνας έληξε 2-1. Οπότε το "χέρι του Θεού" μπορεί να καθόρισε το ματς και ίσως και την διοργάνωση μιας και η αγαπημένη Εθνική Αργεντινής κατέκτησε και το τρόπαιο.

Δείτε ένα αφιέρωμα με το τεράστιο ποδοσφαιρικό φαινόμενο Μαραντόνα:


Η γενιά μου πρόλαβε πολλούς μεγάλους και σπουδαίους ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο, ευρωπαϊκό (ναι) και ελληνικό στερέωμα. Το ποδόσφαιρο έχει πολλά χρόνια να έχει μεγάλα ταλέντα. Η εποχή μας έχει το ψώνιο - προϊόν Κριστιάνο Ρονάλντο ή αλλιώς CR7 και τον Λιονέλ Μέσσι. Ο τελευταίος ξεκίνησε ως φαινόμενο, αλλά δεν εξελίχτηκε το ίδιο στην πορεία... Τώρα επικρατεί το χρήμα και όχι η αγάπη για την "μπάλα".....