05 Νοεμβρίου, 2020

Τεχνικό πρόβλημα χθες στο Ε/Γ – Ο/Γ ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ, η οποία αποκαταστάθηκε και το πλοίο ξεκίνησε δρομολόγια - Ανακοινώσεις Αρχηγείου Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ για βλάβες Ε/Γ – Ο/Γ ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ και Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τον απόπλου του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” από το λιμάνι της Κύθνου & με κατεύθυνση το λιμάνι της  Σερίφου,  παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Το πλοίο επιστρέφει στον λιμένα του Πειραιά προς αποκατάσταση της βλάβης και συνέχεια του ταξιδιού του.
Για την ώρα αναχώρησης του πλοίου από τον λιμένα του Πειραιά θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δελτίο τύπου.

 Με τιμή,

ΖΑΝTE FERRIES – A.N.M.E.Z. A.E.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και όπως φαίνεται στον χάρτη πλοίων πραγματικού χρόνου, το πλοίο ήδη ξεκίνησε πάλι δρομολόγια και με το καλό αναμένεται στις 10 του μήνα να ξεκινήσει πάλι δρομολόγια στην γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη

Ανακοινώσεις Αρχηγείου Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ για βλάβες Ε/Γ – Ο/Γ ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ και Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Κύθνου.
Το πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά προς λιμένες Κύθνου – Σερίφου – Σίφνου – Μήλου – Κίμωλου – Φολέγανδρου – Σίκινου – Ίου – Θήρας, με 179 επιβάτες, επέστρεψε με ιδία μέσα και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πειραιά.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'', ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν.Π. 10599, για αδυναμία κατάπλου στο λιμένα Ρόδου, λόγω διαρροής στο υδραυλικό δίκτυο που υποστηρίζει τα συστήματα των βαρούλκων και του καταπέλτη του πλοίου, κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από λιμένα Μεγίστης για λιμένα Ρόδου, με δεκαοκτώ (18) επιβάτες.
Κατόπιν επισκευής της βλάβης από το πλήρωμά του, το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ρόδου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφἀλεια οι επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΤΑΥΡΟΣ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.
Απόσπασμα από Αρχηγείο Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ