24 Δεκεμβρίου, 2020

Κρίτων Αρσένης: Τέλος τα άναρχα αιολικά στο όρος Σάος (βίντεο) - Σχόλιο

Πριν μερικές μέρες ανάρτησα άρθρο με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΜΕΡΑ25 (Βαρουφάκης) Κρίτωνα Αρσένη, η ερώτηση συζητήθηκε στη Βουλή με πολύ θετική ανταπόκριση από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κύριο Δημήτριο Οικονόμου και ο ερωτών βουλευτής ανήρτησε το παρακάτω κείμενο και το σχετικό βίντεο της συζήτησης επί της επίκαιρης ερώτησης του:

Τέλος τα άναρχα αιολικά στη Σαμοθράκη. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανταποκρίθηκε θετικά στην επίκαιρη ερώτηση μου. Δεσμεύθηκε το αιολικό στο όρος Σάος, που ήταν σε τελικό στάδιο αδειοδότησης και είχε δεχθεί ομοβροντία αρνητικών εισηγήσεων από τους αρμόδιους φορείς (προστατευόμενων περιοχών, αρχαιοτήτων κτλ).

Δεσμεύθηκε όμως να εξετάσει το αίτημα μου για συνολική προστασία του όρος Σάος, απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη αίτηση αδειοδότησης, λόγω της σημασίας του για την παγκόσμια βιοποικιλότητα. Όσοι και όσες θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, δείτε το σχετικό βίντεο:


Ας ελπίσουμε το όρος Σάος να μείνει ανέγγιχτο από παρεμβάσεις που θα το καταστρέψουν. Αλλά και η Σαμοθράκη δεν θα μείνει πίσω στην ανάπτυξη μικρής ισχύος πράσινης ενέργειας (ΑΠΕ) σε περιοχές που δεν θα επηρεάζεται το περιβάλλον.