30 Μαΐου, 2021

Δημιουργήθηκε η ομάδα "Εθελοντές Αιμοδότες Σαμοθράκης" - Οι σκοποί και οι προτεραιότητες της

Δημιουργήθηκε στην Σαμοθράκη ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών. Θέλω να συγχαρώ όσους είχαν την ιδέα, πήραν την πρωτοβουλία και την έκαναν πράξη. Εύχομαι από καρδιάς αυτός ο σύλλογος να είναι ο πρώτος στο νησί που θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια, (μιας και η Σαμοθράκη δεν διακατέχεται από το πνεύμα της συλλογικότητας...), διότι ευτυχώς ή δυστυχώς το αίμα χρειάζεται πάντα.

Έχει δημιουργηθεί σελίδα στο facebook ως "Εθελοντές Αιμοδότες Σαμοθράκης", μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω Messenger ή στον αριθμό κινητού που υπάρχει στην σελίδα: 6931743616.

Η ομάδα με ανάρτηση της στην σελίδα της παρουσιάζει τους σκοπούς και τις προτεραιότητες της:

Στον ακριτικό Νομό Έβρου στο νησί της Σαμοθράκης ξεκινάει να δραστηριοποιείται η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Σαμοθράκης από νέους ανθρώπους.

Ένας από τους σημαντικούς σκοπούς της ομάδας μας είναι η επάρκεια μονάδων αίματος για τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και τους Σαμοθρακίτες που μένουν στον υπόλοιπο νόμο Έβρου αλλά και η διάδοση της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και η προσέλκυση νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, Αιμοπεταλιοδοτών, αλλά και Δοτών Μυελού των Οστών. Παράλληλα, γίνονται μεγάλες προσπάθειες να διατηρηθούν οι ήδη υπάρχοντες Εθελοντές Αιμοδότες και να έχουν σταθερή και συνεχή προσφορά αίματος, προκειμένου να καλύπτονται οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του νησιού.

Μεταξύ άλλων, προτεραιότητα μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της προσφερόμενης παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Λειτουργούμε σε στενή συνεργασία με τον Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης

Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ λογίζεται ως η ασφαλέστερη μορφή προσφοράς αίματος. Παράλληλα, ένας ακόμη στόχος είναι να ενεργοποιηθούν όλα τα εργαστήρια παρασκευής παραγωγών στην Ελλάδα, ώστε να υπάρχει αυτάρκεια παραγώγων στη χώρα μας.