27 Αυγούστου, 2021

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΑΜΘ: Δελτίο Τύπου - Υποβολή δήλωσης κατεχόμενων κυψελών

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ενημερώνει τους ενεργούς μελισσοκόμους (κατόχους θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου ή βεβαίωσης κατοχής κυψελών) που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της περιοχής αρμοδιότητάς τους ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7 της υπ' αριθ. 140/106513/16-04-2021 ΥΑ, υποχρεούνται να υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση - δήλωση κατεχόμενων κυψελών από 1 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2021. 
Οι μελισσοκόμοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση - δήλωση αυτοπροσώπως σε έντυπη μορφή  στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται ή ηλεκτρονικά, μέσω εφαρμογής της Δ/νσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Επισημαίνεται ότι για τους μελισσοκόμους που δεν θα προβούν εμπρόθεσμα (έως 20 Οκτωβρίου 2021) στην υποβολή της αίτησης - δήλωσης κατεχόμενων κυψελών, προβλέπεται να επιβληθούν κυρώσεις - πρόστιμα, σύμφωνα με το άρθρο 11 της ανωτέρω ΥΑ. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται.