25 Σεπτεμβρίου, 2021

Στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" ο πρόεδρος της ZANTE FERRIES κος Ν. Κάρδαρης - Ακούστε τον

Στην σημερινή εκπομπή "Ορθά κοφτά" στο 
Samothraki Web Radio με εμένα τον Ειρηναίο Παπαντίδη και τον Φώτη Φωτεινό καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος της ZANTE FERRIES κύριος Νικόλαος Κάρδαρης.
Ήταν η πρώτη συνέντευξη σε μέσο της περιοχής από οποιοδήποτε στέλεχος της εταιρείας τα 2 χρόνια παρουσίας της ZANTE FERRIES στα νερά του Θρακικού Πελάγους και ιδιαίτερα της Σαμοθράκης. Αυτό ήταν ιδιαίτερη τιμή τόσο για τον ραδιοφωνικό σταθμό, όσο και για την εκπομπή μας.
Ο κύριος Κάρδαρης απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και απαντώντας έβγαλε κάποιες ειδήσεις, κάποιες άλλες τις άφησε να εννοηθούν.
  • Εγγυήθηκε προσωπικά ότι θα δημοσιευτούν τα δρομολόγια ολόκληρης της επόμενης ακτοπλοϊκής χρονιάς αρχές Νοεμβρίου για τον καλύτερο προγραμματισμό των διακοπών από τους υποψήφιους επισκέπτες, κάτι που είναι πάγιο αίτημα πολλών χρόνων από τους επαγγελματίες του τουρισμού κυρίως.
  • Επίσης είπε πως θα γίνει προσπάθεια σε συνεννόηση με τις εταιρείες που εκτελούν τα δρομολόγια από Λαύριο και Πειραιά προς και από Λήμνο, ώστε να υπάρχει ανταπόκριση.
  • Δεσμεύτηκε πως το επόμενο καλοκαίρι δεν θα γίνει αντιληπτό ότι λείπουν επιδοτούμενα δρομολόγια, γιατί θα τα καλύψει η εταιρεία. Μάλιστα για το γεγονός ότι το δρομολόγιο πλέον είναι μόνο Σαµοθράκη - Λήμνο θα βοηθήσει στον καλύτερο προγραμματισμό των δρομολογίων.
  • Άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμη πλοίου πιο σύγχρονου στο μέλλον, αν και όπως είπε με την μετασκευή που έγινε στο ΑΔΑΜΆΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ το 2007, το πλοίο δεν δείχνει ότι είναι του 1987. Όπως ανέφερε σε άλλο σημείο, είναι καλό στην περιοχή να υπάρχει ένα δεύτερο πλοίο για να καλύπτει τυχόν κενά του πρώτου.
  • Η συνεργασία της εταιρείας με τον Δήμο Σαμοθράκης, τον Ο Λ.Α και την Περιφέρεια ΑΜΘ είναι άριστη μιας και μέχρι στιγμής δεν έχουν ζητηθεί παράλογα πράγματα, πέρα από την εξυπηρέτηση των επιβατών.
Ειπώθηκαν πολλά περισσότερα και επίσης ενδιαφέροντα. Όσοι δεν ακούσατε ζωντανά την συνέντευξη, αξίζει τον κόπο να την ακούσετε: