23 Οκτωβρίου, 2021

Μαργ. Κίρκος: Η Σαµοθράκη υποδέχτηκε το αντίγραφο της Νίκης, ελπίζουμε στο κοντινό μέλλον να γίνει ο επαναπατρισμός της κλεμμένης...

Σαμοθράκη, 22.10.2021
ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Η Σαμοθράκη φόρεσε τα καλά της και υποδέχτηκε το πιστό αντίγραφο της Νίκης. Εφόσον το πρωτότυπο, το γνήσιο κοσμεί, κλεμμένο από το 1884, το Μουσείο του Λούβρου. Προσωρινά λοιπόν, αρκούμαστε με το αντίγραφο, αλλά πιστεύουμε και ελπίζουμε κάποια στιγμή, στο κοντινό μέλλον, η Σαμοθράκη να υποδεχτεί τον επαναπατρισμό της πραγματικής Νίκης.
Βέβαια όχι μόνο η Σαμοθράκη την Νίκη, η Μήλος να υποδεχτεί την κλεμμένη Αφροδίτη της, ο Παρθενώνας τα Ελγίνεια μάρμαρα κλπ. 
Αναρωτιέμαι, αν αλήθεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός που πρόσφατα, κατά την επίσκεψη στην Γαλλία, παραχώρησε συνέντευξη μπροστά από το καμάρι μας, την Νίκη, έθιξε το θέμα της επιστροφής της Νίκης και της Αφροδίτης... Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη ελληνογαλλική συμφωνία, χωρίς βέβαια να υποτιμώ αυτήν που υπογράφηκε, άλλωστε η Ελληνική Λύση, την υπερψήφισε στην Βουλή.
Όσο για το πιστό αντίγραφο πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον αείμνηστο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κύριο Γεώργιο Παυλίδη, κατ' εντολή του οποίου κατασκευάστηκαν τα 2. Μάλιστα εκείνος είχε πει το πρώτο να τοποθετηθεί στην Σαμοθράκη και το δεύτερο στην Αλεξανδρούπολη. Αλλά οι διάδοχοι του προτίμησαν, άγνωστο γιατί να το κάνουν αντίστροφα... Κάλλιο αργά...
Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής - Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ Ελληνικής Λύσης