25 Οκτωβρίου, 2021

Έγινε καταγγελία για έλεγχο σε πλανόδιο και ήρθε σε εμένα γιατί του δόθηκε λανθασμένη πληροφορία. - Ένα ιστορικό

Σήμερα έγινε κάτι, που καλώς έγινε και έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, από χρόνια, αν θέλετε.

Από κάποιον που είπε ότι εκπροσωπεί τον Σύλλογο Επαγγελματιών, δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι, έγινε καταγγελία στην αστυνομία, για να ελέγξουν τους πλανόδιους λιανοπωλητές. Είπαμε καλώς έγινε. Όμως ο Ειρηναίος δεν είναι στον Σύλλογο Επαγγελματιών εδώ και μία δεκαετία περίπου.

Κάποιος από αυτούς, ρώτησε, ποιος εκπροσωπεί τον Σύλλογο Επαγγελματιών και οι αδαείς είπαν τον Ειρηναίο. Σωστά, ο άνθρωπος ήρθε σε εμένα. Εγώ του είπα ότι δεν έχω ιδέα, δεν εκπροσωπώ τον σύλλογο εδώ και 10 περίπου χρόνια, δεν το έκανα εγώ και αν το έκανα θα είχα το θάρρος να το πω. Ο άνθρωπος έφυγε.

Όσο ήμουν στον σύλλογο, παλέψαμε για αυτό το πράγμα, συγκεκριμένα, το πάλευα ΕΓΩ. Με δική μου πίεση έγιναν κάποιες ενέργειες. Όπως ζητήσαμε από το λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης να γίνονται έλεγχοι στο λιμάνι ώστε οι άνθρωποι αυτοί που είναι και αυτοί μεροκαματιάρηδες, αν δεν είναι νόμιμοι, να μην κάνουν καν το ταξίδι και πληρώνουν εισιτήρια, ειλικρινά δεν θυμάμαι αν το λιμεναρχείο μας απάντησε ή δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει ελέγχους. Με εξουσιοδότησε ο τότε πρόεδρος Γιάννης Γλήνιας, όποτε υπέπεφτε στην αντίληψη μου ότι στο νησί κυκλοφορεί πλανόδιος να τηλέφωνο στο Αστυνομικό Τμήμα και να ζητώ εκ μέρους του συλλόγου να ελέγχεται. Έτσι και έκανα. Όσοι ήταν νόμιμοι συνέχιζαν, οι παράνομοι με το επόμενο δρομολόγιο έφευγαν. Μόλις όμως παραιτήθηκα από τον Σύλλογο δεν το έκανα ξανά ούτε μία φορά.

Κάποια στιγμή συζητήσαμε με άλλους 2-3 επαγγελματίες να απευθυνθούμε στο ΣΔΟΕ, για να ελέγχονται φορολογικά, αν δηλαδή κόβουν αποδείξεις. Όπως όλα τα πράγματα στην Σαμοθράκη έμεινε και αυτό στην συζήτηση.

Σας παρακαλώ πολύ όταν λέτε ένα όνομα και ειδικά το δικό μου να είστε σίγουροι για αυτό που λέτε.