16 Δεκεμβρίου, 2021

"Ορθά Κοφτά" με τον Δήμαρχο Καβάλας κύριο Θ. Μουριάδη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κύριο Β. Λεμονίδη, για την σύνδεση Σαµοθράκη - Καβάλα

Αυτήν την Κυριακή το "Ορθά Κοφτά" στις 11:00 (είπαμε αλλάξαμε μέρα και ώρα), θα ξεκινήσει έναν κύκλο εκπομπών για το θέμα της επανεκκίνησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαµοθράκη - Καβάλα.
Πρώτοι καλεσμένοι στην εκπομπή της Κυριακής 19/12 ο Δήμαρχος Καβάλας κύριος Θεόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.
Πρέπει το θέμα να πάρει διάσταση για την από κοινού διεκδίκηση της γραμμής, γιατί η καραμέλα της βελτίωσης του οδικού δικτύου με την Εγνατία και η μείωση του χρόνου που θέλουν να μας πασάρουν, ξέρουμε ότι δεν πιάνει. Η Σαμοθράκη χρειάζεται τουριστική ανάπτυξη και αυτή μπορεί να έρθει μόνο με την σύνδεση της με όσο το δυνατόν περισσότερων συνδέσεων και κυρίως των κοντινών λιμένων. 
Επίσης η γραμμή δεν πρέπει να είναι προέκταση κάποιας άλλης, με αποτέλεσμα οι ώρες να είναι άβολες και να υπάρχουν καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια που η γραμμή είχε γίνει Λαύριο - Λήμνος - Σαµοθράκη - Καβάλα.
Πιστεύω ότι θα είναι μία πρώτη χρήσιμη συζήτηση, ανοιχτή σε παρεμβάσεις από τοπικούς φορείς.
Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε ζωντανά στο e-radio.gr, καθώς και στην σελίδα του σταθμού: samothrakiradio.gr, απ' όπου αργότερα μπορείτε να την ακούσετε ηχογραφημένη, όπως και στο παρόν blog.