21 Ιανουαρίου, 2022

Η απάντηση της Υπουργού Παιδείας στην ερώτηση Κυρ. Βελόπουλου για: Ίδρυση, είτε Πανεπιστημιακής Σχολής, είτε Δημοσίου “ΙΕΚ”, στην Σαμοθράκη - Δελτίο Τύπου Μαργαρίτη (Άκη) Κίρκου

Σας αποστέλλουμε την ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 9117/18-09-2021 σχετικά με το θέμα «Ίδρυση, είτε Πανεπιστημιακής Σχολής, είτε Δημοσίου “ΙΕΚ”, στην Σαμοθράκη» και την απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Η ερώτηση και η απάντηση αποστέλλονται προς ενημέρωση, δημοσίευση και προκειμένου να προβείτε στις οποιεσδήποτε νόμιμες και δέουσες ενέργειες κρίνετε αναγκαίες.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας.

Ευχαριστούμε πολύ.

Η ομάδα ερωτήσεων της Ελληνικής Λύσης.


Η ερώτηση είχε δημοσιευτεί στο blog στις 21 Σεπτεμβρίου με τίτλο: Ερώτηση Κυρ. Βελόπουλου στην Υπ. Παιδείας με θέμα την Ίδρυση, είτε Πανεπιστημιακής Σχολής, είτε Δημοσίου “ΙΕΚ”, στην Σαμοθράκη.


Οπότε τώρα δημοσιεύω μόνο την απάντηση:


Δελτίο Τύπου Μαργαρίτη (Άκη) Κίρκου

Σαμοθράκη, 21.01.2022

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πρόεδρος και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον το για το νησί μας, την Σαμοθράκη κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως, ρωτώντας την αν προτίθεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες προκειμένου το νησί της Σαμοθράκης να αποκτήσει, είτε Πανεπιστημιακή Σχολή ενταγμένη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με προτεινόμενα τμήματα: αυτό της Ιστορίας και Αρχαιολογίας ή των Τουριστικών Επιχειρήσεων, είτε Δημόσιο «ΙΕΚ» Μελισσοκομίας;

Σε ρυθμούς Νέας Δημοκρατίας και Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η κυρία Κεραμέως αποφάσισε να απαντήσει τον Ιανουάριο. ΑαΗ απάντηση της είναι βασισμένη σε κανόνες, νόμους και τυπικές διαδικασίες. Παραβλέποντας την σπουδαιότητα και την ουσία που μπορεί να προσφέρει μία Πανεπιστημιακή σχολή ή ένα τμήμα ΙΕΚ στην Σαμοθράκη, προσδίνοντας ζωή σε αυτό το ακριτικό νησί και ανάσα στην τοπική οικονομία.

Οπότε βλέπετε ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την Σαμοθράκη...

Μαργαρίτης Κίρκος

Πολιτευτής - τομεάρχης ΥΝΑΝΠ Ελληνικής Λύσης