01 Φεβρουαρίου, 2022

Από αύριο Τετάρτη 2/2 η διάθεσή 5 self test μαθητών - εκπαιδευτικών από τα φαρμακεία

Στα φαρμακεία θα χρειαστεί να προσέλθουν από αύριο μαθητές και εκπαιδευτικοί προκειμένου να προμηθευτούν τα δωρεάν self test που δικαιούνται.
Από αύριο Τετάρτη (2/2) έως και την Τρίτη (8/2), οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία.
Τα εν λόγω self test θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Πού δηλώνουμε το self test
Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς
Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν δυο rapid test την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.