02 Φεβρουαρίου, 2022

Αν. Δημοσχάκης: Ο Αναπτυξιακός Νόμος, απογειώνει την ελληνική οικονομία, δίνοντας ώθηση στην επιχειρηματικότητα!!Έμπρακτη στήριξη των αναπτυξιακών προοπτικών των Ορεινών & Παραμεθόριων περιοχών όπως ο Έβρος & η Θράκη! Ομιλία επί του ν/σ Υπ.Ανάπτυξης

Τις θετικές πτυχές του καινοτόμου αναπτυξιακού νόμου καθώς και τα οφέλη που αναμένεται να επιφέρει στον Έβρο & στη Θράκη, υπογράμμισε στη σημερινή (1/2) ομιλία του επί του Ν/Σ του Υπ. Ανάπτυξης-Επενδύσεων ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης. 
Εισαγωγικά στην τοποθέτησή του:        
Έδωσε τα εύσημα στον Αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Αθανασίου για την Ολύμπια αντοχή του σε ότι αφορά την διαχείριση του χθεσινού ακραίου περιστατικού εφαρμόζοντας σταθερά το πνεύμα Δικαίου..!
Καταδίκασε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν (31/1) στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, τα οποία δυσφημούν και πληγώνουν τους θεσμούς & την Δημοκρατία!!
Παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων & αμφισβητώντας τη δημοκρατική λειτουργία αυτής.
Τόνισε ότι απαιτείται ενότητα, συναντίληψη & αυστηρή αφοσίωση στους κανόνες της ειρήνης, της ευνομίας & της Δημοκρατίας από όλες τις κομματικές παρατάξεις … αποτρέποντας μελλοντική εκτροπή που θα βλάψει την κοινωνία!! 
Επί του Ν/Σ επεσήμανε τα εξής : 
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, συνιστά το ”όχημα” που θα απογειώσει την ελληνική οικονομία, ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις!!
Αποτελώντας ένα ευέλικτο θεσμικό εργαλείο, συμβάλλει στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι αξιοποιούνται οι ικανότητες & δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού της Χώρας, πρότεινε να δοθούν κίνητρα σε υψηλόβαθμα στελέχη ώστε να ”στελεχώνουν” επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών, όπως στον Έβρο & στη Θράκη!
Υπογράμμισε, ότι εν αντιθέσει με τον απαρχαιωμένο ισχύοντα νόμο, δημιουργούνται 13 θεματικά καθεστώτα χορήγησης κρατικών ενισχύσεων..
Ενισχύοντας τις λιγότερο ευνοημένες περιοχές της χώρας, απευθυνόμενος κατά 97% στην Περιφέρεια!!
Εξέφρασε την ικανοποίησή του, που η κυβέρνηση επιδεικνύει εκ νέου ευαισθησία και στήριξη για τον ακριτικό Έβρο, προβλέποντας την αύξηση των ποσοστών ενισχύσεων στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων..
Περιλαμβάνοντας ειδική πρόβλεψη για τις ορεινές περιοχές για όσες βρίσκονται σε απόσταση 30 χλμ από την συνοριογραμμή προς το εσωτερικό καθώς και για τα νησιά με μικρό πληθυσμό, όπως η ακριτική Σαμοθράκη!
Επίσης, αναφέρθηκε στις χρήσιμες προτάσεις του του Συνδέσμου Βιοτεχνών & Βιομηχάνων Έβρου καθώς και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος..
Προτείνοντας κίνητρα στήριξης των αραιοκατοικημένων περιοχών του Κεντρικού & Βορείου Έβρου, όπως το γεωγραφικό Τρίγωνο Ορεστιάδας με τα 17 πονεμένα χωριά!
Παράλληλα, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της πρόβλεψης στήριξης των ενεργειακών κοινοτήτων που συστήνονται ή έχουν συσταθεί από τους ΤΟΕΒ & ΓΟΕΒ, όπως έχει αναδείξει επανειλημμένα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου!
Λαμβάνοντας υπόψη ότι εντάσσονται στην έννοια του συνεταιρισμού, πρότεινε να πριμοδοτηθούν χρηματοδοτικά, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη για τον πρωτογενή τομέα του Έβρου & της Χώρας!
Τόνισε ότι με την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία δημιουργείται μία Ελλάδα υγιών επιχειρήσεων, επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας & εξωστρέφειας!!
Κατέθεσε για τα πρακτικά της Βουλής καθώς & για το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης -Επενδύσεων την σημερινή τεκμηριωμένη & καινοτόμο επιστολή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΜ-Θ …
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία εδώ : https://www.youtube.com/channel/UCPMZNhuQ2I-Zb8jIuvaZQUg