13 Απριλίου, 2022

Δάφνη Χαλκιά: Ντράπηκε και η ντροπή για την κατάσταση στο λιμανάκι των Θέρμων... - Σχόλιο

Πάρα πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατι πρέπει μια υποδομή να καταστρέφεται σχεδόν για να τη φτιάξουμε ενώ θα μπορούσε να έχει προγραμματισμένη συντήρηση. Άλλοτε πάλι γιατι αφήνουμε ένα γνωστό πρόβλημα να δημιουργείται ξανά και ξανά μόνο και μόνο για να υπάρχουν γκρίνιες και …αναθέσεις!!
Το λιμανάκι των Θέρμων για παράδειγμα. Για πολύ καιρό ήταν μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν μια κλειστή θαλάσσια λίμνη!! Το έφτιαξαν αφού πρώτα φώναζαν όλοι οι κάτοικοι, η δημοτική και περιφερειακή αρχή (ή τουλάχιστον αυτό φαινόταν) και γενικά υπήρχε σχετική κινητοποίηση. Το καθάρισαν από τα φερτά υλικά και μάλιστα στο στιλ «είδατε εμείς το κάναμε οι ..άλλοι τίποτα». Αυτό το 2020. Σήμερα ξανά κλείνει σιγά σιγά. Τα φερτά υλικά μπαίνουν και πάλι. Θέλει καθάρισμα εκ νέου. Και θα θέλει όσο δεν γίνεται κανένα έργο για να πάψει το συγκεκριμένο φαινόμενο. 
Ο ΟΛΑ, στην ευθύνη του οποίου ανήκει, δεν είναι ικανός ούτε την χερσαία ζώνη της Καμαριώτισσας να σουλουπώσει λίγο, με τα Θέρμα θα ασχοληθεί;; Άσε που ιδιωτικοποιείται τον τελευταίο καιρό και έχει άλλα τρεχάματα Ωστόσο στον λιμενοβραχίονα τα σίδερα έχουν αρχίσει να βγαίνουν από το μπετό (εντάξει κάναμε γκράφιτι και δεν είναι άσχημα), τις παροχές νερού τις κλείνουμε με πολύ σύγχρονο τρόπο (έτσι κι αλλιώς και αυτές τελευταίας τεχνολογίας είναι !!) και φυσικά η εσωτερική παραλία εκεί στην είσοδο κάτω από την σπίθα όλο και μεγαλώνει . Τέλεια! Έτοιμο να υποδεχτεί τα σκάφη αναψυχής που έρχονται , τα περιηγητικά, και γενικά ότι φέρνει ο τουρισμός μαζί του. Πρόσφατα , για άλλο λόγο, έγινε γνωστή μια φράση που εδώ ταιριάζει απόλυτα. «Ντράπηκε και η ντροπή»







  Νομίζω πολύ εύστοχες παρατηρήσεις, όπως πάντα από την κυρία Δάφνη Χαλκιά.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και για το λιμάνι της Καμαριώτισσας... Δεν θα γράψω αδιαφορία, που είναι η πρώτη που μου ήρθε (τυχαία...;;;), θα προτιμήσω την λέξη παραμέληση... Θα μείνω εκεί... 

Εντός του Μαϊου θα επιχειρήσω να κάνω μία εκπομπή ακόμη με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Α κύριο Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ για να τεθούν μία ακόμη φορά θέματα και ερωτήσεις που αφορούν τα δύο λιμάνια της Σαμοθράκης, μπας και... Λέμε τώρα...