29 Απριλίου, 2022

Ταξίδι πίσω στο χρόνο με την λαογράφο κυρία Μαρία Βερβέρη--Κράουζε, της Σαμοθρσκίτισσας στο "Ορθά Κοφτά" της Κυριακής

Την Κυριακή 1 Μαϊου, του Θωμά ή του Αντίλαμπρου στην τοπική διάλεκτο, ημέρα που η Εκκλησία μας έχει ορίσει να τιμάται και η μνήμη των 5 Νεομαρτύρων των εκ Σαµοθράκης, στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά", (11:00 - 12:00) θα έχω την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσω την Σαμοθρακίτισσα κυρία Μαρία Βερβέρη -Κράουζε, συγγραφέα, ποιήτρια, λαογράφο, ζωγράφο κλπ, η οποία έχει βραβευτεί και τιμηθεί πολλές φορές από διάφορους φορείς.
Η κυρία Βερβέρη θα μας ταξιδέψει με τις ενθυμήσεις της, σε λίγο παλαιότερες εποχές, στα παιδικά της χρόνια, οι οποίες θα έχουν να κάνουν με την εποχή που διανύουμε Πάσχα - πανηγύρι Άη Γιώργη - Καμαριωτίσσιας - Αντίλαμπρου-5 Μαρτύρων - Πρωτομαγιά.
Νομίζω θα είναι ένα όμορφο ταξίδι πίσω στο χρόνο, ειδικά όταν το άτομο που θα τις διηγείται θα είναι η συγκεκριμένη κυρία με την πολυετή προσφορά στην λαογραφία και όχι μόνο...

Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε ζωντανά στο e-radio.gr, καθώς και στην σελίδα του σταθμού: samothrakiradio.gr, απ' όπου αργότερα μπορείτε να την ακούσετε ηχογραφημένη, όπως και στο παρόν blog.