27 Απριλίου, 2022

Παρά την αύξηση που προανήγγειλε ο κύριος Κάρδαρης, ακόμη μπορεί να γίνει κράτηση με την περσινή τιμή

Στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" στις 10 Απριλίου, φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ZANTE FERRIES κύριος Νίκος Κάρδαρης, ο οποίος μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για αυξήσεις τιμών στα εισιτήρια με ένα 8% το οποίο ισχύει ήδη στις μη επιδοτούμενες γραμμές που εκτελεί η εταιρεία. Κάτι που μπορεί από τον Ιούνιο να ισχύσει και στην γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαµοθράκη, μάλιστα, λόγω της αύξησης στις τιμές των καυσίμων, δεν απέκλεισε και μία δεύτερη ισόποση αύξηση.

Πάντως μέχρι και σήμερα τουλάχιστον στο Σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων Zanteferries.gr μπορεί ο καθένας να κάνει κράτηση εισιτηρίων με 14,50€ που ήταν πέρσι. Μακάρι να μείνει βέβαια αυτή η τιμή.

Αυτό για όσους ανησύχησαν μισό μήνα μετά, οι οποίοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ξέχασαν το μακρινό 2019*... και τα 16€ με ΣΑΟΣ ΙΙ και περίπου 2,5 ώρες ταξίδι, με ΣΑΟΝΗΣΟΣ και περίπου 3 ώρες ταξίδι και τα 25€ με το «ταχύπλοο» ΖΈΦΥΡΟΣ και 2,5 ώρες ταξίδι.

* Όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε το καλοκαίρι του '19, αλλά τα όσα έγιναν δεν μας το επιτρέπουν...


Επειδή είχα μία επιφύλαξη αν ισχύει αυτό που έγραψα απευθύνθηκα στην εταιρεία και μου το επιβεβαίωσε με την παρακάτω απάντηση: 

Σχετικά με το θέμα των εισιτηρίων, ο εκάστοτε ναύλος ισχύει την αυτή στιγμή της έκδοσης του εισιτηρίου. Δηλαδή με άλλα λόγια αν ένα εισιτήριο εκδοθεί σήμερα, η τιμή που ισχύει είναι η σημερινή και είναι "κλειστή". Το ταξίδι μπορεί να είναι μελλοντικό αλλά το εισιτήριο έχει εκδοθεί τώρα. Είναι κάτι αντίστοιχο και με τα αεροπορικά εισιτήρια.