08 Ιουνίου, 2022

Μεγάλη κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης για την διάσωση τραυματισμένης γυναίκας - Η ανακοίνωση του Π. Σ.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταφορά τραυματισμένης γυναίκας στην περιοχή των Θερμών στο ορειβατικό μονοπάτι Ε6 που οδηγεί στην κορυφή.

Ειδικότερα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης  ειδοποιήθηκε σήμερα γύρω στις 11 το πρωί για τραυματισμένο άτομο στην ευρύτερη περιοχή των Θερμών.

Με οκτώ άτομα μετέβη άμεσα  στο σημείο όπου και εντόπισαν την τραυματισμένη γυναίκα την οποία μετέφεραν  εντός του οικισμού των Θερμών όπου την παρέλαβε το ΕΚΑΒ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η 45χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στον αστράγαλο και για τον λόγο αυτό έμεινε ακινητοποιημένη στο σημείο. 

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης για ακόμη μια φορά απέδειξε τον επαγγελματισμό και την υψηλή ετοιμότητα του φέροντας εις πέρας άλλη μια αποστολή.

Να σημειωθεί ότι στα δύσβατα μονοπάτια και στα σημεία που κρίνονται επικίνδυνα για ανάβαση, υπάρχουν σημάνσεις που προειδοποιούν τους επισκέπτες για τους κινδύνους, ωστόσο, συχνά αγνοούνται, όπως και οι συστάσεις των τοπικών αρχών αλλά και των κατοίκων, που διαρκώς επαναλαμβάνουν ότι η εξερεύνηση των τοπίων αυτών, για εκείνους που δεν τα γνωρίζουν, είτε θα πρέπει να αποφεύγεται είτε θα πρέπει να γίνεται με οδηγό κάποιον έμπειρο γνώστη.

e-evros.gr


Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση - ανάρτηση από το Πυροσβεστικό Σώμα (Twitter):