18 Ιουλίου, 2022

Ώρες αγωνίας για τουρίστρια στη Σαμοθράκη - Μεγάλη επιχείρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου - Σχόλιο

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης μετα από κλήση στην γραμμή Έκτακτης Ανάγκης 112.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 17/7/2022 και ώρα 23:10 το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ειδοποιήθηκε μέσω του 112 για γυναίκα αποπροσανατολισμενη σε δύσβατη περιοχή κοντά στην κορυφή του βουνού Σάος.

Αμέσως κοινοποιήθηκε το Π.Κ Σαμοθράκης για την ανεύρεση της 32χρονης γυναίκας ημεδαπής καταγωγής.

Έπειτα από τρεις ώρες περίπου αναζήτησης εντοπίστηκε από τους άνδρες του Π.Κ και μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε ασφαλές σημείο.

Να σημειωθεί ότι στα δύσβατα μονοπάτια και στα σημεία που κρίνονται επικίνδυνα για ανάβαση, υπάρχουν σημάνσεις που προειδοποιούν τους επισκέπτες για τους κινδύνους, ωστόσο, συχνά αγνοούνται, όπως και οι συστάσεις των τοπικών αρχών αλλά και των κατοίκων, που διαρκώς επαναλαμβάνουν ότι η εξερεύνηση των τοπίων αυτών, για εκείνους που δεν τα γνωρίζουν, είτε θα πρέπει να αποφεύγεται είτε θα πρέπει να γίνεται με οδηγό κάποιον έμπειρο γνώστη.

e-evros.gr


 Το έχω γράψει πολλές φορές και δεν θα κουραστώ να το κάνω και ας γίνομαι γραφικός. Όταν κάποιος παραβαίνει τις οδηγίες ασφαλείας και τις σχετικές σημάνσεις κατευθείαν βεβαίωση στην εφορία το κόστος της διάσωσης του από το τμήμα του κρατικού μηχανισμού που κινητοποιήθηκε... Αλλά που... Όπως επίσης και το ορισμένο πρόστιμο από τον νόμο για την παράνομη κατασκήνωση, αν δεν κάνω λάθος των 300€..