19 Ιουλίου, 2022

Μαν. Κουτουλάκης (Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής): "Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται η διάθεση πίστωσης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο"

"Αναμένεται η έγκριση της πίστωσης για την εξόφληση των εισιτηρίων από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Μάρτιο του 2022", δήλωσε από τη Σύρο που βρίσκεται, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης.

Ο κ. Κουτουλάκης απαντώντας για το θέμα της 10μηνης καθυστέρησης του Μ.Ι για όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια του 2021 και του 2022, δήλωσε ότι "αναμένουμε την πίστωση για την εξόφληση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων Οκτωβρίου - Μαρτίου. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ολοκληρώσει τις εκκαθαρίσεις εδώ και πολύ καιρό και αναμένουμε την έγκριση του προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να μας πιστωθούν τα χρήματα αρχές Αυγούστου, όπως με έχει ενημερώσει ο κ. Υπουργός σε επικοινωνία που έχουμε.

Δεν καταργείται το Μεταφορικό Ισοδύναμο, δεν ματαιώνεται, αλλά το αντίθετο. Με όλες τις δημοσιονομικές δυσκολίες, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου, θα το θωρακίσει και αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί και να το γνωρίζουν οι πολίτες.

Όντως υπάρχουν καθυστερήσεις, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και ειδικά με τις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τουλάχιστον οι κάτοικοι των νησιών και οι ωφελούμενοι, να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κάποια χρήματα πίσω.

Το κόστος της μετακίνησης, ειδικά με τα ταχύπλοα, είναι δύσκολη. Οι προσπάθειες που έχουμε κάνει με τους ακτοπλόους, δυστυχώς δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Ο τριπλασιασμός εξόδων λειτουργίας των πλοίων λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων είναι γεγονός. Γίνονται παρεμβάσεις, γίνονται εκπτωτικές προσπάθειες και σε ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού".

syrostoday.gr