22 Σεπτεμβρίου, 2022

Περιπέτεια για δύο τουρίστες στη Σαμοθράκη - Πέρασαν τη νύχτα στο βουνό - Έπαινος Πέτροβιτς για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης

Περιπέτεια έζησε εχθές ένα ζευγάρι Βέλγων τουριστών στο νησί της Σαμοθράκης η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.
Πιο συγκεκριμένα εχθές το απόγευμα οι δύο Βέλγοι αφού ενημέρωσαν την ιδιοκτήτρια του καταλύματος όπου διαμένουν, αναχώρησαν για πεζοπορία προς την περιοχή του Ξηροποταμού της Σαμοθράκης.
Ο Ξηροπόταμος είναι οικισμός της Σαμοθράκης, που βρίσκεται στη μέση του νησιού, στις νότιες πλαγιές του όρους Σάος, ανάμεσα από το λιμάνι της Καμαριώτισσας και το χωριό Λάκκωμα.
Σήμερα το πρωί όμως, η ιδιοκτήτρια δεν τους βρήκε στο κατάλλυμα, ανησύχησε και κάλεσε την πυροσβεστική του νησιού. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν άνδρες του κλιμακίου της Σαμοθράκης αλλά και κάτοικοι της περιοχής και έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να αναζητήσουν τους αγνοούμενους.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν εντοπίσουν τους Βέλγους οι οποίοι ήταν εμφανώς κατάπονοιμένοι και ταλαιπωρημένοι. Τους μετέφεραν προληπτικά στο κέντρο υγείας προκειμένου να τους περιθάλψουν.
Οι Βέλγοι είναι καλά στην υγεία τους ενώ οι ηλικίες τους είναι μεταξύ 35 & 40 ετών.

Έπαινος Πέτροβιτς για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης

Το Κλιμάκιο Σαμοθράκης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς, δηλώνοντας αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρέδωσε στον επικεφαλής του κο Τόλη Γαλαζούλα τιμητικό έπαινο.

Σε μήνυμά του ανέφερε : «Τιμήσαμε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης, που εκτός της προστασίας του φυσικού πλούτου, πραγματοποίησε την τελευταία διετία συνολικά 36 επιτυχείς επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε ιδιαίτερα επικίνδυνες και δύσβατες περιοχές του ακριτικού μας νησιού. Σας ευχαριστούμε!»

Η ΓΝΩΜΗ