16 Νοεμβρίου, 2022

"Δημοσιογράφος" από κούνια...

Επανειλημμένα έχω γράψει ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία* από το σχολείο, αλλά δεν είχα τα φόντα να την σπουδάσω, δεν ήμουν αριστούχος για να περάσω... Λίγους μήνες αφότου τελείωσα το Λύκειο, πληροφορήθηκα ότι θα γίνονταν ένα σεμινάριο δημοσιογραφίας από την Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) Καβάλας, πήγα δήλωσα συμμετοχή και επιλέχτηκα να είμαι ένας από τους τυχερούς που θα το παρακολουθούσαν. Να σημειώσω ότι δεν ήταν σεμινάριο επί πληρωμή.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο δίδασκαν 3 καταξιωμένοι τότε δημοσιογράφοι της Καβάλας οι κύριοι Γιώργος Καρανίκας, Γιώργος Γανίτης και Κώστας Παπακοσμάς (μετέπειτα Αντιπεριφερειάρχης ΤουρισμούΑΜΘ). Όσα διδάχτηκα ήταν πολύ ενδιαφέροντα, κάποια από αυτά με βοηθούν ακόμη και σήμερα τόσο στην αρθρογραφία του blog, όσο και στην ραδιοφωνική εκπομπή.

Κατάφερα με τον ζήλο και την αγάπη που έδειχνα να γίνω συμπαθής στον κύριο Παπακοσμά, ο οποίος προσπάθησε να μου δώσει κάποιες ευκαιρίες - εμπειρίες, πήγαινα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Καβάλας και παρακολουθούσα τις εκπομπές του, με έβαλε να πάρω κάποιες συνεντεύξεις, οι οποίες δημοσιεύονταν στην Εφημερίδα "ΑΝΑΛΥΤΗΣ" που ήταν αρχισυντάκτης. Από κοινού είχαμε αποφασίσει οι συνεντεύξεις να αφορούν επαγγέλματα που τότε (1995) έσβηναν σιγά σιγά, όπως λούστρος, τσαγκάρης, πλανόδιος φωτογράφος κλπ.

Μάλιστα 2 χρονιές λόγω και της καταγωγής μου από την Σαμοθράκη, με έστειλε να παρακολουθήσω και τα Δημοσιογραφικά Συνέδρια που πραγματοποιούνταν στο νησί και ακόμη είχαν αίγλη και κύρος.

Με την ευκαιρία της παρουσίας μου στην Καβάλα σας παρουσιάζω τις πρώτες μου συνεντεύξεις, στην εφημερίδα "ΑΝΑΛΥΤΗΣ" για να δείτε ότι όντως είμαι "δημοσιογράφος" από κούνια...











* Όταν λέω ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία, εννοώ την υγιή δημοσιογραφία, όχι την καθοδηγούμενη και βρώμικη δημοσιογραφία, που μόνο δημοσιογραφία δεν είναι...