12 Νοεμβρίου, 2022

Παράπονα ελαιοπαραγωγών για τα πολύ υψηλά δικαιώματα που κρατάει το ελαιοτριβείο - "Δικαιολογούνται" και αυτά στην ενεργειακή κρίση... - Σωτ. Κούδας - Φ. Φωτεινός: Διόρθωση για την επόμενη χρονιά (ηχητικό)

Παρά το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο βρίσκομαι για ένα διάστημα εκτός νησιού, κάποιοι αναγνώστες επικοινωνούν μαζί μου, θέτοντας θέματα.
Ένα θέμα που μου έχει τεθεί επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες είναι τα πολύ υψηλά δικαιώματα που κρατάει το ελαιοτριβείο από τους μη εγγεγραμμένους στον ελαιοκομικό συνεταιρισμό παραγωγούς, σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως για τους οικονομικά αδύναμους αυτά είναι δυσβάσταχτα. 
Μάλιστα κάποιος παραγωγός έφτασε στο σημείο να μου πει "αν ήξερα ότι ήταν τόσα πολλά τα δικαιώματα, δεν θα μάζευα τις ελιές και θα αγόραζα 2 δοχεία λάδι, καύσιμα, εργατικά, δικαιώματα πιο ακριβά μου βγήκαν..."
Μήπως οι υπεύθυνοι πρέπει να επιληφθούν του θέματος, να ενσκήψουν και να βρουν λύση;
Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως ψάχνοντας στο διαδίκτυο το θέμα απασχολεί σχεδόν όλη την επικράτεια και οι τεράστιες αυξήσεις "δικαιολογούνται" και αυτές από την ενεργειακή κρίση (αύξηση τιμών ενέργειας και καυσίμων)... Μάλιστα σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα υπήρξαν παρεμβάσεις και από κάποια επιμελητήρια για μειώσεις στις τιμές ρεύματος των ελαιοτριβείων, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, την μείωση των δικαιωμάτων... Αλλά.......

Στην σημερινή εκπομπή του Φώτη Φωτεινού "Χωρίς Κανόνες" στο Samothraki Web Radio που καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού "Νίκη Σαμοθρακης" κύριος Σωτήρης Κούδας, έστειλα ερώτηση με το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο τέθηκε και συζητήθηκε, βέβαια όχι εκτενώς και στην διάσταση που θα έπρεπε, αλλά όπως κατάλαβα, υπάρχει τρόπος μέσω του λογιστή με συγκεκριμένες ενέργειες ώστε την επόμενη χρονιά να έχει διορθωθεί. Ακούστε όσα συζητήθηκαν στην εκπομπή από το samothrakiradio.gr: