19 Δεκεμβρίου, 2022

Η χθεσινή συνέντευξη του επικεφαλής της παράταξης "Σαμοθρακη 2020" Γ. Γλήνια στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά"

Χθες Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην τελευταία για το 2022 εκπομπή "Ορθά Κοφτά" φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Samothraki Web Radio ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού - Χωροταξικού και Επικεφαλής της παράταξης "Σαμοθρακη 2020" του αείμνηστου Γιώργου Χανού κύριος Γιάννης Γλήνιας.

Σε ερώτηση μου αν τελικά η παράταξη θα πορευτεί αυτόνομη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, δεν απάντησε ούτε αρνητικά ούτε θετικά, όπως επισήμανε ο κύριος Γλήνιας αυτό θα εξαρτηθεί από ορισμένα πράγματα που εκκρεμούν ακόμη και θα αποφασιστεί συνολικά από την παράταξη γύρω στην άνοιξη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε είναι ακόμη νωρίς να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος μιας και η παρούσα δημοτική αρχή έχει ακόμη έργο να προσφέρει. Με δεδομένο το κλίμα πόλωσης της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου το οποίο πρόσφατα κάπως ηρέμησε δεν θεωρεί σωστό να ξεκινήσει τόσο νωρίς η νέα προεκλογική περίοδος. Για την οποία είπε πως θα ήταν καλό για τον τόπο και την κοινωνία να έχει την ίδια ένταση.

Είπε πως η παράταξη κάνει προτάσεις στην δημοτική αρχή, οι περισσότερες εκ των οποίων εισακούγονται και προχωρούν. Ωστόσο σε ορισμένα θέματα υπάρχουν και κάποιες διαφοροποιήσεις.

Ο κύριος Γλήνιας ρωτήθηκε από εμένα και για κάποια θέματα της καθημερινότητας, η οποία όπως ο Δήμαρχος όσο και ο ίδιος έχουν ψηλά, όπως πχ για την καθαριότητα της Καμαριωτισσας και για την εικόνα του λιμανιού, για το οποίο του ζήτησα την προσωπική του γνώμη σχετικά με την πρόσφατη προτροπή του κυρίου Γαλατούμου προς τον Ο.Λ.Α να το παραχωρήσει για να το διαχειριστεί ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και αν αυτό έχει προοπτική.

Η συζήτηση ήταν μακράς διάρκειας, πέρα του καθορισμένου χρονικού ορίου, ήταν ενδιαφέρουσα. Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού έδωσε και μία είδηση που αφορά τα ιαματικά λουτρά του νησιού και την αξιοποίηση τους. Αξίζει να την ακούσετε από το samothrakiradio.gr: