22 Ιανουαρίου, 2023

Επιμνημόσυνη δέηση στον Αγ. Μόδεστο Αλωνίων για τους 4 στρατιώτες που σκοτώθηκαν το 1994 στον δρόμο Χώρας - Αλωνίων

Φωτογραφία αρχείου
Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Αλωνίων Σαμοθρακης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους 4 φαντάρους που σκοτώθηκαν το 1994 (29 χρόνια πριν) στον δρόμο Χώρας - Αλωνίων, όταν ανετράπη στάγιερ που τους μετέφερε μαζί με άλλους 5 οι οποίοι τραυματίστηκαν.

Χαρακτηριστικά απόσπασμα δημοσιεύματος που αναφέρονταν σε στρατιωτικά ατυχήματα εν καιρό ειρήνης αναφέρει για το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν:

"ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ από την Τούμπα Κιλκίς, ΓΩΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από το Πολύπετρο Κιλκίς, ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ από τον Αγιο Πέτρο Κιλκίς και ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ από την Καβάλα. Σκοτώθηκαν στις 3 το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου 1994 στη Σαμοθράκη μετά από ανατροπή του Στάγιερ που τους μετέφερε για υπηρεσιακούς λόγους. Ηταν όλοι 20 χρονών. Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκαν ακόμα πέντε φαντάροι. Μεταξύ τους και ο Κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ."

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε παρουσία στρατιωτικών και απλών στρατιωτών. Τον Δήμο Σαμοθρακης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κύριος Νικόλαος Κυλίμος. Ετοιμάστηκε δίσκος με κόλλυβα από τις γυναίκες του χωριού και με πρωτοβουλία του στρατού προσφέρθηκε καφές στην αίθουσα δίπλα από τον Ναό.

Μάλιστα όπως ειπώθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες παρόντων, για τους αδικοχαμένους νέους που έφυγαν τόσο πρόωρα και απροσδόκητα, θα καθιερωθεί να τελείται μία φορά τον χρόνο επιμνημόσυνη δέηση.

Είναι αξιέπαινες τέτοιες πρωτοβουλίες και όπως λέει και ο λαός μας "κάλλιο αργά παρά ποτέ..."

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι

ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 🇬🇷🌹 

ΓΩΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 🇬🇷🌹 

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 🇬🇷🌹 

ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 🇬🇷🌹