30 Απριλίου, 2023

Δημοσιεύτηκε ο πρώτος διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 2023-΄24

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 27 Απριλίου δημοσίευσε ‘’Πρόσκληση για σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση γραμμών του Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών’’ για την περίοδο 2023-2024. Είναι ο πρώτος διαγωνισμός που δημοσιεύεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και δεν αφορά επιδοτήσεις γραμμών. Αυτές έρχονται εφόσον αυτός και ο δεύτερος κηρυχθούν άγονοι.

Οι πλοιοκτήτες/πλοιοκτήτριες εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, υποβάλλουν αίτηση δρομολόγησης πλοίου/πλοίων στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (Δ.Θ.Σ.), του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, Πειραιάς, Τ.Κ. 185 10, μέχρι και την 15/05/2023.

Πάμε να δούμε τι έχει μέσα φέτος για την Σαμοθράκη:


Ακόμη και οι μη επιδοτούμενες γραμμές κάθε χρόνο όλο και λιγοστεύουν για την Σαμοθράκη, ενώ υπάρχουν αρκετά ακόμη δρομολόγια για την γύρω περιοχή που έχουν ως απαιτούμενο χαρακτηριστικό το ολικό μήκος πλοίου τα 100 μέτρα, παρ΄ όλα αυτά η Σαμοθράκη μένει εκτός.

Αυτό που μας καίει τώρα άμεσα όμως είναι ότι ακόμη δεν έχουν δημοσιευτεί τα δρομολόγια για την καλοκαιρινή περίοδο.