19 Μαΐου, 2023

ΓΕΛ Σαμοθράκης: Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Κοινότητες - Δράση της ΕΚΨ και στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος

Το ΓΕΛ Σαμοθράκης ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου, ότι ολοκληρώθηκαν οι δράσεις, σε θέματα ψυχικής υγείας που έγιναν στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο «Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Κοινότητες» από την ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.

Η πρώτη βιωματική δράση για τους μαθητές έγινε την Τρίτη 08 Νοεμβρίου 2022 και αφορούσε την Διαχείριση Άγχους και Κρίσεων Πανικού καθώς και Διατροφικών Διαταραχών- Βουλιμίας- Ανορεξίας.

Η δεύτερη δράση διεξήχθη την Τρίτη 9 Μαΐου με θέμα « Ψυχική Ενδυνάμωση» και αφορούσε κυρίως την διαχείριση συναισθημάτων και κυρίως του άγχους ενόψει των εξετάσεων.

Η Διευθύντρια

Ταμπάκη Καλλιόπη

ΓΕΛ Σαμοθράκης


Δράση της ΕΚΨ και στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος

Με πολύ μεγάλη χαρά και ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος- Σαμοθράκης υποδέχτηκαν την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος. Οι δράσεις ενσυναίσθησης και το βιωματικό παιχνίδι δεν άφησαν ασυγκίνητους τους μαθητές, καθώς έδειξαν να το διασκεδάζουν και να ανανεώνουν τη συνάντησή τους με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για το άμεσο μέλλον!

Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος Σαμοθράκης